ΠΑΕ Άρης: Φτιάχνει τις άμυνές της

Μάνος Χατζάκης03 Απριλίου 2021

Ετοιμη για το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο είναι η ΠΑΕ Άρης, αναφορικά με την απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης για το θέμα του μεταγραφικού ban. Η φημολογία των τελευταίων ωρών κάνει λόγο περί διατήρησής του και στην Αλκμήνης έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για... όλα.

Τις προηγούμενες ημέρες η «Μ» και το Metrosport.gr, αποκάλυψαν ότι η ετυμηγορία του CAS θα κοινοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου του Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι η ΠΑΕ θα λάβει επίσημη ενημέρωση στο προαναφερθέν διάστημα, αν και υπάρχει και η άποψη του νομικού τμήματος, το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι, λόγω των πολλών υποθέσεων που εκκρεμούν, ίσως καθυστερήσει περισσότερο, κάτι που σε πρώτο χρόνο, ερμηνεύεται ως θετικός οιωνός. Από εκεί και πέρα, στον αέρα του Metropolis 95,5 μεταδόθηκε η πληροφορία ότι η απόφαση του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου θα είναι αρνητική, εκδοχή την οποία έχουν εις γνώση τους στην Αλκμήνης, αλλά περιμένουν -επισήμως- τα νεότερα.

Αν διατηρηθεί το ban, σημαίνει πρακτικά ότι ο Αρης θα πορευτεί με το υπάρχον ρόστερ για τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους, δηλαδή του τρέχοντος καλοκαιριού και του Ιανουαρίου του 2022. Σενάριο, το οποίο υπάρχει εξ' αρχής στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων της εταιρίας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε -επί της ουσίας- η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φετινή της μορφή, καθώς το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκαν παίκτες, που υπέγραψαν για τουλάχιστον δύο χρόνια, ώστε η διοίκηση να είναι καλυμμένη σε περίπτωση... στραβής.

Προφανώς και οι πιθανοί περιορισμοί σε πωλήσεις και αγορές παικτών, ελάχιστα θα αλλάξουν τη τη δομή του ρόστερ. Εκείνη που θα αλλάξει σημαντικά θα είναι η οικονομική πολιτική της ΠΑΕ, η οποία θα είναι πιο “σφιχτή” και θα επικεντρωθεί όχι στην αγορά ποδοσφαιριστών, αλλά στην κάλυψη των αναγκών προς τρίτους και όχι μόνο. Εν δυνάμει ενθαρρυντικό στοιχείο, όμως, είναι η επιστροφή του κόσμου -ή έστω μέρος αυτού- στα γήπεδα, άρα τα ταμεία θα ενισχυθούν σε σχέση με τη φετινή σεζόν, επομένως η ρευστότητα θα βρεθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Επίσης, και πάντα στο πλαίσιο ενδεχόμενης διατήρησης του ban, οι “κιτρινόμαυροι” θα ασχοληθούν πιο ενεργά με επεκτάσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών των οποίων η δέσμευση λήγει το καλοκαίρι του 2022. Προς το παρόν, δεν έχουν εκφραστεί προθέσεις διότι είναι νωρίς και, επειδή δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη η απόφαση του CAS.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.