Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια της Ρωμιοσύνης»

Metrosport Team16 Νοεμβρίου 2020

Η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών Θεσσαλονίκης, με μια ανάρτηση της στα «social media» θέλησε να δείξει πως στέκεται απέναντι στην παράνομη ανακήρυξη, την παράνομη διάνοιξη της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Παρόλα αυτά, τα έβαλε και με τις αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ο οποίες συνέλαβαν επτά φοιτητές της οργάνωσης, οι οποίοι θέλησα να περάσουν ένα αντικατοχικό μήνυμα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση

«Σήμερα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης θα βρισκόταν στον δρόμο για να διαμαρτυρηθεί για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρόλα αυτά, λόγω των μέτρων και με αίσθημα ευθύνης, αποφασίσαμε να μην πραγματοποιήσουμε την πορεία και αντ' αυτού να αναρτήσουμε πανό στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διαμαρτυρόμενοι για την παράνομη ανακήρυξη, την παράνομη διάνοιξη της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Αστυνομική δύναμη συνέλαβε 7 αυτόνομους αντιομοσπονδιακούς φοιτητές, οι οποίοι ήθελαν να περάσουν το ορθό αντικατοχικό μήνυμα.

Διατρανώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως ενόσω ο νεοσουλτάνος Ερντογάν πραγματοποιεί μια εισβολή διαφορετικού τύπου στον Έβρο, ενόσω βεβηλώνει τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού, ενόσω συλεί ελληνικότατες πόλεις και ενόσω πραγματοποιεί εισβολές σε ξένες χώρες, οι αυτόνομοι αντιομοσπονδιακοί φοιτητές θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης. Δεν μας πτοεί καμιά ενέργεια εναντίον μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια της Ρωμιοσύνης, υπερασπιζόμενοι πάντα το εθνικό καλό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.