Ούτε και με θεούς και δαίμονες εναντίον του χάνει από την ΑΕΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης03 Μαρτίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Με εντελώς “χαλασμένο” το ματς από το 20ο λεπτό, με 10 παίκτες επί 70 λεπτά συν τις καθυστερήσεις και με εχθρική την, αν μη τι άλλο, περίεργη ιταλική διαιτησία, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μη χάσει στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά να ταπεινώσει για μία ακόμη φορά την ΑΕΚ, η οποία δεν μπόρεσε να τον νικήσει μολονότι θεοί και δαίμονες ήταν μαζί της. Ούτε έτσι, λοιπόν. Κι αν ούτε έτσι, το ερώτημα είναι τι πρέπει άραγε να γίνει για να σηκώσει η ΑΕΚ κεφάλι απέναντι στον ΠΑΟΚ;

Αν ο Αουγκούστο “είχε” το γκολ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προηγηθεί με 2-0 από το πρώτο πεντάλεπτο. Το μακρινό σουτ του Βραζιλιάνου έφυγε άουτ, το κοντινό πλασέ το έπιασε επιπόλαια και αδύναμα και έτσι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να ανεβεί ο ΠΑΟΚ καβάλα στο άλογο από το ξεκίνημα. Και ενώ ήταν ο απόλυτος άρχοντας στο ματς και οι της ΑΕΚ ούτε τη σέντρα κατάφερναν να περάσουν, ήρθε η αποβολή του Τσιγγάρα να αλλάξει τι ισορροπίες. Αποβολή εξ αιτίας ενόςεντελώς αχρείαστου άγαρμπου μαρκαρίσματος στο κέντρο του γηπέδου.

Το να δεχτεί από εκεί και πέρα γκολ ο ΠΑΟΚ ήταν λογικό και φυσιολογικό, το μη αποδεκτό όμως είναι ότι οι παίκτες του δεν άντεξαν ούτε πέντε λεπτά. Το 1-1 έγινε από τον Γκαρσία και ενώ στη σέντρα του Μάνταλου δεν πήδηξε κανείς, ούτε καν ο Κρέσπο που άνετα θα μπορούσε να αποκρούσει αν δεν έμενε καρφωμένος στο έδαφος. Η ΑΕΚ έκανε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έξι γεμίσματα και μόνο τα τρία από αυτά αποκρούστηκαν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Το ένα έφερε το γκολ και ένα ακόμη την εξ επαφής κεφαλιά του Μάνταλου που απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Ανησυχητικό το μήνυμα ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ μεσολάβησε η πολύ έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Κούρτις με την οποία έγινε το 1-1, λίγο έλειψε με ένα ακόμη δικό του φάουλ να γίνει το 1-2, ωστόσο οι Ιταλοί διαιτητές άρχισαν να μη μας τα λένε καθόλου καλά. Ο Varίστας έστειλε τον ρέφερι να δει τη φάση με τον Τσιγγάρα, δεν το έκανε όμως στη φάση με το φάουλ της ισοφάρισης, το οποίο ήταν πέναλτι, καθώς τη στιγμή της ανατροπής ο Ακπομ πατάει εντός περιοχής και με τα δύο πόδια. Και δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά και το γεγονός ότι ο Βράνιες έπρεπε να αποχαιτήσει το ματς με δύο κίτρινες στα δύο φάουλ επί του Ακπομ (αν όχι και με απ' ευθείας κόκκινη στο δεύτερο), οπότε θα έμενε και η ΑΕΚ με δέκα παίκτες. Ο Varίστας κοιμήθηκε και στην περίπτωση του Βράνιες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε, όπωςε ήταν λογικό, έσφιξε τις γραμμές του, αμύνθηκε και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να “κλέψει” το ματς. Η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να είναι αφόρητα φλύαρη και βαρετή, περιορίστηκε σε μακρινά σουτ της απελπισίας και... αμέτρητες σέντρες, στις οποίες όμως ο Πασχαλάκης και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ αντέδρασαν πολύ καλά. Η ΑΕΚ έχασε μόνο μία ευκαιρία, ενώ ο ΠΑΟΚ δύο (σουτ άουτ Μπίσεσβαρ και... κάτι σαν σουτ του Ακπομ, από το σημείο του πέναλτι), αλλά σε μία ακόμη ανατροπή του Ακπομ από τον Βράνιες εντός της περιοχής, κανείς πάλι δεν ασχολήθηκε. Ούτε ο Ιταλός ούτε ο Varίστας, ο οποίος αποδείχτηκε ότι είχε μάτια μόνο για την αποβολή του Τσιγγάρα.

ΥΓ. Επί της ουσίας ο ΠΑΟΚ δεν έπαιζε με 10, αλλά με 8. Ο Μπίσεσβαρ... δεν ήταν εκεί και ο Ζαμπά έκανε πάντα τη λάθος ενέργεια. Συγχαρητήρια σε όλους, πάντως, γιατί χρειάστηκε να καταθέσουν ψυχή και να “βγάλουν” πολύ κουράγιο. Και το ωραίο είναι ότι μέχρι το 85' ο Λουτσέσκου είχε κάνει μόνο δύο αλλαγές!

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.