Ουκρανή δημοσιογράφος: «Γειτονάς μου ζήτησε πέντε φορές όπλο και του είπαν ότι τα έχουν δώσει όλα!»

Metrosport Team02 Μαρτίου 2022

Η Ουκρανή δημοσιογράφος, Ιρίνα Κοζιούπα, περιέγραψε μέσω του Metropolis 95.5 τις στιγμές που βιώνει με τον πόλεμο στην πατρίδα της. 

 «Πριν από λίγο υπήρξε συναγερμός χωρίς επίθεση και τώρα... απολαμβάνω τη σιωπή. Είναι πολύ δύσκολο να φύγεις από το Κίεβο. Μία φίλη μου πήγε στην Βαρσοβία, απέδρασε στην ουσία. Ο κόσμος προσπαθεί να βγει έξω να πάρει λίγο καθαρό άερα και να προμηθευτεί τα απαραίτητα. Αλλά πρέπει να έχεις μαζί σου χαρτιά γιατί θα σου γίνει έλεγχος. Είναι προτιμότερο να μείνεις στο σπίτι σου, είναι πιο ασφαλές. 

Μία τόσο όμορφη πόλη όπως το Κίεβο είναι ερημωμένη, δεν κυκλοφορεί άνθρωπος. Δεν ξέρω πόσος κόσμος έχει φύγει, αλλά εγώ είδα γεμάτο το τρένο μόνο με γυναικόπαιδα. Οι εργαζόμενοι δεν αφήνουν να ανέβουν άλλοι πάνω. Είναι περισσότερο από 3 εκατ. ο πληθυσμός του Κιέβου» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ο κόσμος θέλει να βοηθήσει. Γειτονάς μου πήγε πέντε φορές στο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει όπλο και του είπαν ότι τα έχουν δώσει όλα. Δεν ξέρω τι αναφορές υπάρχουν, αλλά φοβάμαι να μάθω πόσοι είναι οι νεκροί. Ο πρόεδρος χθες είπε ότι υπάρχουν 12 νεκροί στρατιώτες, είναι δύσκολο. Είμαστε μία παρέα, εγώ δεν είμαι μόνη μου. Σε αυτή τη φάση αντιλαμβάνεσαι ποιος είναι φίλος σου. 

Έχω γνωστούς στη Ρωσία που μιλούσαμε συχνά. Από την στιγμή που ξεκίνησε πόλεμος δεν έχω πάρει κάποιο μήνυμα. Περισσότερο ενδιαφέρον για μένα δείχνουν από την πατρίδα μου και από την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά όχι από την Ρωσία. Τις δύο πρώτες μέρες κοιμήθηκα σε καταφύγιο. Πλέον έχουμε συνηθίσει τους ήχους των σειρήνων και κοιμόμαστε σπίτι μας. Αν, φυσικά, πάρουμε μήνυμα ότι έρχεται επίθεση θα πάμε ξανά σε καταφύγιο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.