Ο,τι πάει στην εστία... «γράφει» για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης05 Φεβρουαρίου 2020

Ανεξαρτήτως του ότι ο Παναθηναϊκός τον νίκησε δίκαια στο ματς Πρωταθλήματος την περασμένη Κυριακή, για τον ΠΑΟΚ υπήρξε ένα γεγονός που ξεφεύγει από τα όρια της στατιστικής διαπίστωσης και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έντονου προβληματισμού. Σε πέντε από τα έξι παιχνίδια στα οποία δέχτηκε τουλάχιστον δύο γκολ, το παθητικό αυτό προέκυψε μέσα από λιγοστές τελικές προσπάθειες των αντιπάλων του.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν το 4/4 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ενώ αν προστεθεί και η αντίστοιχη επίδοση στο ματς της Τούμπας, ο Άρης σκόραρε έξι φορές απέναντι στον ΠΑΟΚ με οχτώ τελικές! Κοντά σε αυτήν την επίδοση και το 4/10 (τέσσερα γκολ με 10 τελικές) του Παναθηναϊκού εντός και εκτός έδρας ενώ ο Ατρόμητος είχε βρει δύο φορές δίχτυα στο ματς του Περιστερίου με οχτώ τελικές. Σε αυτά τα πέντε ματς ο ΠΑΟΚ δέχτηκε 12 από τα 20 τέρματα του συνολικού παθητικού, με 26 μόλις τελικές από τους αντιπάλους του. 

Μόνο η ΑΕΚ στο ματς του πρώτου γύρου χρειάστηκε διπλάσιο αριθμό τελικών (12) για να σκοράρει δύο φορές.

*Ο ΠΑΟΚ είχε στο ΟΑΚΑ την μπάλα στην κατοχή του παρότι δεν μπόρεσε να το μετατρέψει σε κάτι πιο ουσιαστικό, αλλά σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τις 100 σωστές πάσες, έχοντας μία περισσότερη από το εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο. Από την άλλη πλευρά όμως, κρατάει ψηλά τον αριθμό των λαθών του στο τελευταίο διάστημα και μάλιστα την Κυριακή ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ του στη σεζόν κάνοντας 57, όσα είχε και στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

Αντίπαλος 

ΓΚΟΛ

Τελικές

ΠΑΟ (ΕΝΤΟΣ)

25

ΠΑΟ (ΕΚΤΟΣ)

25

ΑΡΗΣ (ΕΝΤΟΣ)

2

4

ΑΡΗΣ (ΕΚΤΟΣ)

44
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΕΚΤΟΣ)28

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.