Οταν ζητάς το «σωσίβιο» της ΦΙΦΑ, πετάς την μπάλα στην κερκίδα

Βασίλης Μάστορας01 Φεβρουαρίου 2020

Η προσέγγιση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, του προβλήματος που υπάρχει στο εγχώριο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην ολομέλεια της Βουλής, σε θεωρητικό επίπεδο ήταν σωστή. 

Αν και έχω την άποψη ότι κακώς η κυβέρνηση “σήκωσε” την συγκεκριμένη ημέρα το θέμα τόσο ψηλά, ενώ στην ατζέντα της ολομέλειας υπήρχαν θέματα μεγάλου επικοινωνιακού κέρδους για τη Ν.Δ. 

Προφανώς όμως το οστικό κύμα που προκάλεσαν οι αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και η δυσαρέσκεια αυτών του Ολυμπιακού, ήταν μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Οπότε στην ουσία ο Πρωθυπουργός σύρθηκε από τις εξελίξεις και τοποθετήθηκε στο θέμα του ποδοσφαίρου.

Είπε πράγματα αυτονόητα με τα οποία κατά την άποψη μου συμφωνεί η πλειονότητα των φίλων του ποδοσφαίρου. Οπως για παράδειγμα ότι αν δεν τελειώσει η κωμωδία που παίζεται θα ήταν προτιμότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο να οδηγηθεί στην έξοδο. 

Πόσο χρόνο όμως δίνει ακόμη ο Πρωθυπουργός στους ιδιοκτήτες για ένα πρόβλημα που έχει ονοματεπώνυμο; Γιατί το να τσουβαλιάζει κάποιος όλους τους παράγοντες και να τους κάνει ίσους και όμοιους στο κακό που έχουν κάνει στο ποδόσφαιρο είναι άδικο. 

Δεύτερον, τι είναι αυτό πού τον κάνει να πιστεύει ότι η απλή προειδοποίηση θα τους συνετίσει; 

Μετά από τις χρόνιες αρρώστιες του ελληνικού ποδοσφαίρου θα περίμενε η κοινωνία του ποδοσφαίρου μία γενναία απόφαση, και όχι απλή καταγραφή από τον Πρωθυπουργό του τεράστιου προβλήματος. 

Στο παρελθόν ούτε οι απειλές για Grexit, ούτε η παρουσία των διεθνών ομοσπονδιών προσέφεραν αποτελεσματικές λύσεις. Αρα τι είναι αυτό που κάνει αισιόδοξο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πήγε στη Βουλή χωρίς προτάσεις. Απλώς “πέταξε” το σωσίβιο της ΦΙΦΑ και πιστεύει ότι αυτό αποτελεί κυβερνητική λύση σ’ ένα τεράστιο πρόβλημα. 

Πάντως ένας πιθανός διορισμός μίας νέας Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ δεν θα είναι λύση, αλλά μία ακόμη ήττα για την πολιτική ηγεσία της χώρας. Οπως ήταν και στο παρελθόν.

FOCUS

Πώς και πώς περίμενε ο κόσμος του Αρη μία δυναμική παρέμβαση από την ΠΑΕ για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ποδόσφαιρο και την έκανε στο πιο άκαιρο θέμα. Εκτός κι αν είναι της λογικής “βάλτε τώρα που γυρίζει”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.