Οταν βγήκε από τον λήθαργο πήρε δίκαια τη νίκη με Ακπομ 

Στέλιος Γρηγοριάδης14 Μαρτίου 2022

Αφόρητα κουραστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ, με κατοχή μπάλας 72%, το μόνο που κατάφερε ήταν να κοιμήσει τον κόσμο. Απόλυτα προβλέψιμος, φλύαρος και ανούσιος, έδειξε ότι θα έχει πρόβλημα αν δεν αφυπνιστεί και αν δεν παίξει λίγο καλό ποδόσφαιρο για να πάρει τη νίκη.

 Οι μόνοι που κάτι προσπαθούσαν να κάνουν ήταν ο Κούρτιτς, ο Μπίσεσβαρ και ο Σάστρε, αλλά χάθηκαν κι αυτοί μέσα στη γενική ανυπαρξία ταχύτητας και ιδεών. Σοάρες, Ζαμπά, Μουργκ και Σίντκλει ήταν απογοητευτικοί, ο Σοάρες και ο Τσόλακ στιςμοναδικές αρκετά καλές στιγμές σούταραν πάνω στον Λοντίγκιν κι έτσι θα ήταν αδύνατο να προκύψει επιθετικά κάτι περισσότερο από ένα τεράστιο μηδενικό. Τουλάχιστον λειτούργησε καλά ο αμυντικός μηχανισμός και δεν προέκυψε κάποιο εις βάρος του γκολ από τις αντεπιθέσεις του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα ακόμη... μηλάκι που έστειλε ο Τσόλακ στον Λοντίγκιν, αλλά ο ΠΑΟΚ με Σβαμπ αντί Σοάρες και Μιτρίτσα αντί Μουργκ, άρχισε να γίνεται πιο κινητικός και μετά το 60' ξύπνησε επιτέλους από τον λήθαργο. Μόνο που τότε βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Λοντίγκιν, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Μιτρίτσα, ένα υπέροχο φάουλ του Κούρτιτς και ένα κοντινό πλασέ του Ζαμπά, ο οποίος “χώθηκε” στη φάση ενώ ήταν έτοιμος να εκτελέσει ο Μιτρίτσα για να τελειώσει μια θαυμάσια προσωπική ενέργειά του.

Ο ΠΑΣ απείλησε με μια κοντινή κεφαλιά του Ντομίνγκεζ που έφυγε άουτ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων καρποφόρησε η υπεροχή και η πίεση του ΠΑΟΚ με τη σέντρα του Ζαμπά και την κάτι σαν κεφαλιά του Ακπομ που νίκησε επιτέλους τον Λοντίγκιν. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, το σουτ τουΠερέα που βρέθηκε αφύλακτος από αριστερά στο φινάλε ήταν άστοχο κι έτσι κερδήθηκαν τρεις βαθμοί.

Ηταν οπωσδήποτε μια δίκαιη νίκη παρά την κακή εμφάνιση στα 2/3 του αγώνα, καθώς στο άλλο 1/3 ο ΠΑΟΚ έπαιξε μονότερμα τον ΠΑΣ και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, ενώ αν εξαιρεθούν οι δύο φάσεις προς το τέλος δεν κινδύνευσε καθόλου σε όλο το ματς.

Σε ό,τι αφορά στο Πρωτάθλημα, εκείνο που κυρίως “μετράει” είναι ότι η ομάδα αύξησε τη διαφορά της από όλες τις ομάδες που την ακολουθούν και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Κανονικά, θα έπρεπε και να μειωθεί η διαφορά από τον Ολυμπιακό, αλλά χθες, στο ματς με τον Αρη, ο Μανούχος έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, μην τυχόν και χάσει βαθμούς από την πρεμιέρα κιόλας των πλει οφ.

ΥΓ. Θα είναι μεγάλη αδικία και μεγάλη ατυχία να έχει πάθει σοβαρή ζημιά ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Ας ευχηθούμε να προκύψει ένα δώρο με το λιγότερο κατά το δυνατό δυσάρεστο πόρισμα από τη σημερινή τομογραφία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.