Όταν ο Λημνιός μετακινείται στα αριστερά

Γιώργος Πετρίδης18 Φεβρουαρίου 2020

Ανεξαρτήτως του αν θα επιχειρηθεί και στα επόμενα πιο δύσκολα και σαφώς πιο κρίσιμα παιχνίδια του ΠΑΟΚ ως το τέλος της σεζόν, το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου στη Λάρισα επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Λημνιός μπορεί να γίνει ακόμη περισσότερο παραγωγικός και ουσιαστικός αγωνιζόμενος στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. 

Δεν ήταν μόνο το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ αλλά η συνολική εικόνα του που το έδειξε, με τον διεθνή επιθετικό να δηλώνει μετά το παιχνίδι ότι προτιμάει αυτή τη θέση. Σε αυτήν την περίπτωση παράλληλα, ανοίγει τη θέση του δεξιού επιθετικού στον Λάζαρο Λάμπρου. Το ματς με τη Λάρισα ήταν το τρίτο που βρέθηκε αριστερά, μετά από εκείνα με τον Πανιώνιο εντός και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Γενικότερα πάντως ο Λημνιός έχει αγωνιστεί λιγοστές φορές με τον ΠΑΟΚ σε αυτή τη θέση, ωστόσο κατάφερε και σε αυτές να δείξει ότι την... έχει. Παίζοντας ως αριστερό εξτρέμ, είχε δημιουργήσει ένα γκολ στο εντός έδρας 2-1 με τη Βασιλεία στα προκριματικά του περσινού Champions League ενώ λίγες μέρες μετά παίζοντας και πάλι ένα ολόκληρο 90λεπτο στα αριστερά -με τον Ζαμπά στα δεξιά- σκόραρε στο 3-2 επί της Σπάρτακ Μόσχας στην Τούμπα. Είναι χαρακτηριστικό πάντως, ότι έκανε 12 παιχνίδια Πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο παίζοντας στα αριστερά, ενώ με τον ΠΑΟΚ αυτό της Λάρισας ήταν μόλις το 9ο.

Γίνεται «100άρης» την Κυριακή

Ο Δημήτρης Λημνιός θα “γράψει” την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την 100ή εμφάνιση του στην Superleague 1. Ο 22χρονος επιθετικός έκανε την πρώτη εμφάνιση του στην κατηγορία στις 25 Οκτωβρίου 2014 με τον Ατρόμητο στο εντός έδρας 1-1 με τον Εργοτέλη. 65 από τις 99 ως τώρα εμφανίσεις του τις έκανε με τα ασπρόμαυρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.