Όταν ο Ινγκασον ζητά από τον Λουτσέσκου να τον βοηθήσει να φύγει, είναι μεγάλο το πρόβλημα

Κώστας Πετρωτός06 Ιουλίου 2023

Πάντοτε το πρώτο φιλικό προετοιμασίας για μία ομάδα είναι πολύ χρήσιμο γιατί καταγράφονται οι πρώτες παρατηρήσεις για την ομαδική και ατομική ποιότητά της και ορισμένες από αυτές στην πορεία γίνονται και συμπεράσματα. 

Οι παρατηρήσεις, λοιπόν, για τον ΠΑΟΚ στο φιλικό με την Στεάουα είναι ότι ως σύνολο αρχίζει και αποκτά την γνωστή ταυτότητα των ομάδων Λουτσέσκου (συμπαγές σύνολο, με μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, καλή δουλειά στο πρέσινγκ και διάθεση να παίξουν όλοι βασισμένοι σε ένα σχέδιο), αλλά το ρόστερ του σε ατομική ποιότητα υπολείπεται πολύ άλλων περιόδων.

Ως θετικά στοιχεία, προσωπικά θα κρατούσα το θράσος του Γκορτετζιάνι όταν βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή, την φρεσκάδα και την διάθεση που έβγαζε ο Κωνσταντέλιας όσο έπαιξε και, κυρίως, το γεγονός ότι ο Κάλεντ Νάρεϊ δείχνει να πατά γερά και να έχει ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας του.

Υπάρχουν και ορισμένα θετικά στοιχεία για παίκτες που δεν ήταν πέρυσι στο δυναμικό της ομάδας, αλλά θα περιμένω και τα επόμενα φιλικά για να τα αναλύσω.

Ο Λουτσέσκου κυνήγησε το αποτέλεσμα

Υπάρχει και κάτι ακόμη που δεν το προσπερνώ. Ο Λουτσέσκου στις δύο πρώτες προπονήσεις, έδειχνε ότι δεν θα εντάξει στο πλάνο του συγκεκριμένου φιλικού τον Κωνσταντέλια και τον Αντρια Ζίβκοβιτς, τελικά όμως τους έβαλε για περίπου 25 λεπτά. Και στα δικά μου μάτια ο λόγος είναι απλός: κυνήγησε το αποτέλεσμα. Πριν πείτε με ευκολία «και τι σημασία έχει ένα θετικό αποτέλεσμα σε φιλικό παιχνίδι», σκεφτείτε λίγο πρώτα ποιο είναι το κλίμα γύρω από την ομάδα: έντονη αρνητικότητα που αρχίζει από την φτωχή μεταγραφική συγκομιδή που φέρνει αμφισβήτηση στην ομάδα και πιεστικό κλίμα στην ίδια την ομάδα. Ο Λουτσέσκου γνωρίζει καλά τι σημαίνει να δουλεύεις ήρεμος στην διάρκεια της προετοιμασίας και προφανώς δεν ήθελε να χάσει αυτή την ηρεμία για τις προπονήσεις των επόμενων ημερών.

Η αποκάλυψη για Ινγκασον οφείλει να προβληματίσει σε βάθος τους πάντες

Πάνω όμως από το παιχνίδι, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του αγώνα ήταν οι δηλώσεις του Λουτσέσκου μετά το ματς. Το καμπανάκι που χτύπησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν επιβεβλημένο μετά τα ξεκάθαρα αιτήματα που είχε κάνει για τις μεταγραφές και τους παίκτες που περίμενε να έχει από την αρχή της προετοιμασίας μαζί του για να δουλέψει. Είναι η πρώτη σεζόν που ο 54χρονος τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει τόσο πειστικά δημόσια τι παίκτες και πότε τους θέλει προκειμένου να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Επομένως, χθες δικαιούταν να περιγράψει την κατάσταση με τόνο αγωνίας, ως μία τελευταία προειδοποίηση πριν έρθει το κακό. Ο Ρουμάνος κόουτς δήλωσε, ειδικά για τον φορ, ότι έχουν γίνει πολλές απόπειρες, άλλοι δεν έρχονται γιατί ζητάνε αρκετά παραπάνω χρήματα από αυτά που προσφέρονται και άλλοι γιατί δεν θέλουν να έρθουν στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για να μην έχει ο ΠΑΟΚ έτοιμες λύσεις όταν μπαίνει στο μεταγραφικό παζάρι: άλλες ομάδες πώς κάνουν μεταγραφές.

Το πιο σοβαρό όμως από όσα είπε ο Λουτσέσκου ήταν ο διάλογος που αποκάλυψε ότι έκανε με τον Ισλανδό κεντρικό αμυντικό. «Όταν ένας ποδοσφαιριστής θέλει να αποχωρήσει, είναι δύσκολο να τον κρατήσεις. Με πήρε τηλέφωνο δέκα ημέρες πριν ζητώντας μου να τον βοηθήσω να πουληθεί. Μου εξήγησε τους λόγους που ήθελε να γίνει η μετεγγραφή, ένα μεγάλο συμβόλαιο και μία ομάδα κοντά στη χώρα του.

Θεωρούσε ότι έδωσε τα πάντα στον ΠΑΟΚ, είναι αληθές αυτό, μας βοήθησε πάρα πολύ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ινγκασον, αρχηγός της ομάδας πέρυσι, που πριν λίγους μήνες δήλωνε «και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έρθει, εγώ είμαι δεμένος με τον ΠΑΟΚ, ζήτησε από τον Λουτσέσκου να βάλει πλάτη για να αποχωρήσει. Κάτι δεν κολλάει, δεν μπορεί να είναι ο μόνος λόγος η ανάγκη να βρεθεί πιο κοντά στην Ισλανδία, την πατρίδα του, αφού άλλωστε από το 2015 και έπειτα συνεχώς παίζει ποδόσφαιρο σε χώρες του εξωτερικού.

Προφανώς έχει επηρεαστεί από μηνύματα που λαμβάνει σχετικά με την ικανότητα που έχει πλέον ο ΠΑΟΚ να κάνει πρωταθλητισμό και προτιμά να πάει σε ομάδα της Δανίας, και καλό είναι να δώσει μία συνέντευξη για να μην τον ερμηνεύουμε εμείς.

Απαντες στον ΠΑΟΚ, από τον Σαββίδη μέχρι το τελευταίο στέλεχος ιεραρχικά, θα πρέπει να ταρακουνηθούν από την εξέλιξη αυτή γιατί ο Ινγκασον έδειξε ότι πλέον ο ΠΑΟΚ δεν δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για παίκτες με φιλοδοξίες. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.