Όταν μιλάει η ΠΑΟΚτσήδικη καρδιά!

Metrosport Team18 Μαρτίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Μοιάζει με κάτι μεταφυσικό. Όταν το απρόσμενο γίνεται λογικό, όταν καταρρίπτονται οι ποδοσφαιρικοί κανόνες από το πάθος και την καρδιά, την πίστη και την ελπίδα που μετουσιώνεται σε θρίαμβο , τότε μόνο μια εξήγηση μπορεί να υπάρχει: ΠΑΟΚ!

Η ιστορία, οι αγώνες των παλιών, τα τσιμέντα, η Τούμπα, οι αδικίες που έχει υποστεί ο σύλλογος, μοιάζουν να περνούν με μαγικό τρόπο σαν ποδοσφαιρικό ελιξίριο στο μυαλό των παικτών και του προπονητή και να δημιουργούν μια ακόμη σελίδα στην χρυσή βίβλο. Μια βίβλο στην οποία έως λίγα χρόνια πριν ελάχιστα πράγματα διάβαζες για τίτλους και διακρίσεις. Την τελευταία εξαετία ήρθαν κι αυτοί και μπολιάστηκαν στα προηγούμενα 90 χρόνια χαρίζοντάς μας χθες μια τεράστια χαρά.

Μια ψυχολογική ανάταση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και που μοιάζει με δώρο τεράστιο για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους φίλους του ΠΑΟΚ που μελετάνε το επόμενο γήπεδο στο οποίο θα βρεθούν. Ναι δεν είναι ψέμα. Ο ΠΑΟΚ είναι στους 8 ενός Ευρωπαϊκού θεσμού!

Όσο αφορά το παιχνίδι: ήταν μια παρτίδα σκάκι στην οποία τα πιόνια ήταν παίκτες του ράγκμπι! Στο πρώτο ημίχρονο και δη στο 20λεπτο η Γάνδη πίεσε και βομβάρδιζε κυρίως με σέντρες από την αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ. Τα χαφ αλλά και η πλευρά δυσκολευόταν να ανταπεξέλθουν ανασταλτικά.

Η Γάνδη είναι αλήθεια πως πρώτα δοκίμασε με τον Τισουνταλί από την πλευρά του Λύρατζη. Έγιναν μια δυο ευκαιρίες αλλά τίποτε παραπάνω. Ο Λύρατζης αμυντικά ήταν άψογος. Μετά το 0-1 η Γάνδη πίεσε ξανά και φάνηκε ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Πολλές σέντρες και μοιραία σε μια από αυτές κάποιος παίκτης θα έμενε ελεύθερος. Αυτός ήταν ο Ντεπουάτρ που στο 40΄έφερε το ματς στα ίσια. 

Όμως όλα τα «λεφτά» ήταν στο δεύτερο ημίχρονο. Για 15-20 λεπτά βλέπαμε το ίδιο έργο. Εκεί ο Λουτσέσκου κάνει το ματ. Προχωρά σε απρόσμενη διπλή κίνηση στο 57' και το 70' και περνά δυο μπακ… μπροστά από τα μπακ. Βάζει και δυο φρέσκους Μιτρίτσα και Τσόλακ και αλλάζει η εικόνα του παιχνιδιού. Εκεί η Γάνδη και ο προπονητής της έδειξαν ανίκανοι να αντιδράσουν και να κάνουν το παραμικρό. 

Το έναυσμα το έδωσε ο αρχηγός. Αυτός που είχε μέχρι εκείνο το σημείο πολλά προβλήματα από την πλευρά του. Τραυματίζεται αρκετά σοβαρά στο κεφάλι και λέει προς τον πάγκο: «εγώ δεν βγαίνω»! Δίνει λίγο πιο μετά την ασίστ στον Αουγκούστο – που ανέβηκε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο-για το 1-2 και το πανηγύρι. 

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον ΠΑΟΚ στους παίκτες και την διοίκηση. Μια διοίκηση που αν θέλει να πάει ο ΠΑΟΚ ακόμη παραπέρα θα πρέπει άμεσα να πάρει παίκτη από το ρωσικό ή το ουκρανικό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.