Οταν η προσπάθεια δεν είναι αρκετή

Βασίλης Βλαχόπουλος30 Ιουλίου 2021

Κανείς δεν αμφισβητεί την τεράστια προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Άρη και το πείσμα που τους χαρακτήρισε στη διόρθωση του λάθους στο οποίο υπέπεσαν πριν μια εβδομάδα στο Καζακστάν. Εξ’ ου και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου μετά τον αποκλεισμό. 

Έναν ακόμη πρόωρο (ευρωπαϊκό) αποκλεισμό, ο οποίος όμως διαφέρει από τους υπόλοιπους. Διαφέρει γιατί οι «κίτρινοι» είτε δεν έδωσαν ιδιαίτερη βάση στον στόχο της ευρωπαϊκής διάκρισης και κατ’ επέκταση της πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης, είτε απλά καθυστέρησαν. 

Γιατί άργησαν πολύ να ενισχυθούν με συνέπεια να παρουσιαστούν ελλιπείς κι αυτό φάνηκε από τη διαχείριση του παιχνιδιού από τον Ακη Μάντζιο. Από τις αποφάσεις του έμπειρου τεχνικού, αναδείχθηκε πολύ ξεκάθαρα ποιους πραγματικά πιστεύει, ποιοι είναι έτοιμοι και με ποιους θα πορευτεί ο Αρης στη χρονιά που ακολουθεί, από τους υπάρχοντες. Ο Χαΐροβιτς μπήκε για τα πέναλτι, περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ο δε Κώστας Μήτρογλου δεν έπαιξε δευτερόλεπτο. Ο Μπρούνο χρησιμοποιήθηκε στα τελειώματα κι έδειξε λες και ξεκίνησε το παιχνίδι.

Μόνο που το τίμημα είναι βαρύ για τους «κίτρινους» κι αυτό δεν αντανακλά μόνο στην αγωνιστική άνοδο που θα κέρδιζαν αν προκρίνονταν στην επόμενη φάση, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Τα υπόλοιπα που έλαβαν χώρα στο «Κλ. Βικελίδης» βγήκαν από την... περσινή μήτρα. Το πρόβλημα στο γκολ υπήρχε και δεν λύθηκε πριν η ομάδα μπει στους επίσημους αγώνες. Ο Αρης δεν είχε ανάγκα κανέναν Χαΐροβιτς, αλλά ένας σέντερ φορ που θα βάζει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Δημήτρης Μάνος δεν είναι σέντερ φορ, αγωνίζεται εκεί γιατί δεν υπάρχει πίστη στον Κώστα Μήτρογλου. 

Σκόραρε μια φορά, πέταξε στα σκουπίδια τουλάχιστον άλλες τρεις. Και στην τελευταία φάση του αγώνα, αυτή η ομάδα είδε και πάλι τη μοίρα της. Λες και είναι καταραμένη. Πάντα στο τελευταίο λεπτό ή εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Όπως έγινε με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, με τη Μόλντε πριν από δύο χρόνια και τώρα η Αστάνα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.