Όταν δεν έχεις γκολτζή – Killer, την πατάς ξανά και ξανά

Γιώργος Καστάνης19 Σεπτεμβρίου 2022

Τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη από έναν πρώην παίκτη του, τον οποίο δεν αξιολόγησε σωστά, αλλά αυτή δεν είναι η πραγματική ουσία του θέματος ή αν προτιμάτε της απώλειας βαθμών στο Ηράκλειο. 

Ο Δικέφαλος πλήρωσε την επιθετική του αφλογιστία. Δημιούργησε ευκαιρίες, έχασε αρκετές με τους Ολιβέϊρα, Μπράντον, Νάρεϊ, Κουλιεράκη, Αουγκούστο, αλλά το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε την νίκη δεν ήρθε ποτέ.

Και στο 102΄ ήρθε το απευκταίο για τον Δικέφαλο. Ένα γκολ από τον Διαμαντή, τον πρώην παίκτη του σε κεφαλιά, που έδωσε την ευκαιρία στους Κρητικούς να πανηγυρίσουν τον πρώτο τους βαθμό. Η ψυχρή αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ υστερεί στην επίθεση.

Δεν καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα μόνο παρακολουθώντας το παιχνίδι του Ηρακλείου. Από την αρχή της σεζόν νοσεί και το είχαμε αναφέρει πολλές φορές και σε ρεπορτάζ και στα άρθρα μας.

Και το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο γιατί λείπει από την ομάδα ένας δεινός σκόρερ. Λείπει ένας Killer, ένας γκολτζής. Εάν δεν έχεις στο ρόστερ, χάνονται οι ευκαιρίες με το τσουβάλι και η μπάλα σε τιμωρεί με τον τρόπο που μπήκε το γκολ του ΟΦΗ.

Δυστυχώς ούτε ο Ολιβέϊρα είναι ψυχρός εκτελεστής, ούτε ο Μπράντον είναι. Καλοί και οι δύο, ο Πορτογάλος όμως ψάχνει ακόμη να βρει τον ρυθμό του, ο Μπράντον έχει κινητικότητα αλλά μέχρι εκεί. Έναν γκολτζή είχε ο ΠΑΟΚ, τον Κούτσια και αυτόν τον έστειλαν δανεικό στον Βόλο. Λες και δεν θα μπορούσε να παραμείνει, να δουλέψει περισσότερο και να ετοιμαστεί για την ενδεκάδα. Λάθη… μεγάλα λάθη...

Το αποτέλεσμα μετράει στο ποδόσφαιρο. Και υπό αυτή την έννοια, ο ΠΑΟΚ δεν έχει σκόρερ. Όπως δεν έχει και δεκάρι.

Κατά συνέπεια, στην ήδη προβληματική σεζόν που διανύουμε μετά τον οδυνηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Λέφσκι, αναρωτιέμαι πως θα καταφέρει αυτή η ομάδα (παρά την δουλειά που γίνεται) να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με ευκολία. Και κατά συνέπεια να κερδίζει.

Λυπάμαι, αλλά οι φράσεις του στυλ: “Και με 1-0 να κερδίζουμε το προτιμάμε”, είναι ξεπερασμένες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Με το 1-0 υπέρ σου, παίζεις πάντα με την “φωτιά”. Όπως έπαιξε ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη. Όπως έπαιξε και με τον Ατρόμητο, όταν δέχθηκε γκολ στο 92ο λεπτό από τον Τζοβάρα. Τότε βρήκε την λύση ο Νάρεϊ στο 96ο λεπτό.

Το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε. Χωρίς σκόρερ, χωρίς δεκάρι, οι πιθανότητες για οποιαδήποτε διάκριση είναι περιορισμένες.

Και η “κατάρα” συνεχίζεται βεβαίως. Δύο γκολ δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα και τα δύο, από δικούς του, πρώην παίκτες. Τον Τζοβάρα και τον Διαμαντή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.