Οσο ελπίζει, θα παλεύει ο ΠΑΟΚ

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Η ψυχρή λογική όλων έξω από την ομάδα δίνει ελάχιστη, ίσως μηδενική σημασία στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Η προσέγγιση όσων βρίσκονται μέσα σε αυτήν όμως είναι διαφορετική. Το BCL αποτελεί “τροφή” για πολλούς από αυτούς και σίγουρα για όλους τους ξένους του Δικεφάλου.

Με αυτό το δεδομένο και πολύ περισσότερο μετά τη νίκη της περασμένης εβδομάδας στη Λιθουανία επί της Νεπτούνας, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει σήμερα την προσπάθεια του στο BCL θέλοντας να εξαντλήσει τις πιθανότητες του. Απέναντι του βρίσκεται η πρωτοπόρος του ομίλου του Ντιζόν, την οποία είχε φέρει στο... αμήν στο ματς του πρώτου γύρου. Σε αντίθεση όμως με τον ΠΑΟΚ που συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, η σημερινή αντίπαλος του έχει εξελιχθεί ως ομάδα και “τρέχει” ένα σερί επτά νικών, έχοντας κάνει μία μόνο αλλαγή με τον Λιθουανό Κουλβιέτις να παίρνει τη θέση του Μάικλ Γιανγκ. Παραμένει πάντως μία ομάδα με πολύ διαφορετικά δεδομένα και εκ διαμέτρου αντίθετη στόχευση από αυτήν του ΠΑΟΚ. Η Ντιζόν δεν ζει με το “ένας εναντίον ενός” του ΠΑΟΚ, αλλά είναι μία ομάδα που ψάχνει τις συνεργασίες και τη δημιουργία με κινητήριους μοχλούς τον ύψος 1.73 Ντέιβιντ Χόλστον που έκανε στον Δικέφαλο τη ζημιά στο τέλος του ματς της Γαλλίας και τον Αξελ Ζουλιάν.

Η Ντιζόν είναι αυτή με το τέταρτο καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα (38,8%) και το δεύτερο καλύτερο εντός παιδιάς (49%) στο BCL αλλά “χωλαίνει” στα ριμπάουντ ούσα η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης -πριν τα χθεσινά παιχνίδια- με 31 μέσο όρο. Είναι ένας τομέας στον οποίο ο ΠΑΟΚ είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα επιβληθεί. Θα χρειαστεί όμως κάτι περισσότερο από αυτό και κυρίως μία στοιχειωδώς καλής άμυνα ώστε να μπορέσει να επιβάλλει τον ρυθμό του στο άλλο μισό του παρκέ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.