Ως πότε παλικάρια θα σας ξελασπώνει η επίθεση;

Αρις Νικολάκης31 Οκτωβρίου 2021


Με δυο όλες κι όλες ευκαιρίες (μία ανά ημίχρονο) του Απόλλωνα, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ένα γκολ. Κι έκανε πενήντα λεπτά για να συνέλθει. Από το 14ο λεπτό με το 1-1 μέχρι το 66ο λεπτό με το 2-1. Με την άμυνα του να εκτίθεται ως συνήθως με το… στριπτίζ της στο γκολ του Γιώργου Παμλίδη. Ο Φερνάντο Βαρέλα αλλού γι’ αλλού. Ο Λούκας Τέιλορ αδύναμος. Κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με απόλυτα λαθεμένη έξοδο.

Ως πότε λοιπόν, παλικάρια (που θα έλεγε κι ο Άγγελος Αναστασιάδης) θα ξελασπώνει η επίθεση την άμυνα σας; Κι όταν δεν τα καταφέρνει η επίθεση, να ξελασπώσει την άμυνα – όπως με τον Βόλο και με τον Ολυμπιακό – ο ΠΑΟΚ υα μετρά απώλειες.

Το κακό δε, για τον Κυπελλούχο είναι η στενότητα άλλων επιλογών. Είναι κι έλλειψη περιθωρίου διορθωτικών κινήσεων. Έτσι ή αλλιώς πάντως, αυτή η ανισόρροπη ανασταλτικά κατάσταση δε φαίνεται να ισορροπεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου. Αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ισορροπήσει με αφίξεις ενισχύσεων. Μέχρι τότε προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ οφείλουν, να σπάσουν – που λέει ο λόγος – τα κεφάλια τους. Και να βρουν διέξοδο στο αδιέξοδο…

Για σαράντα πέντε λεπτά ο «δικέφαλος» έκανε ουσιαστικά, τζάμπα κόπο διαμορφώνοντας κατοχή 70%! Έκανε μία τρύπα στο νερό μετά την «κεραμίδα» του 1-1 στα κεφάλια του. Με μονόπατες επιθέσεις από τα δεξιά. Με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς αριστερά να μην βλέπει εύκολα μπάλα. Με λίγα λόγια; Δεν έπαιξε καλή μπάλα ο «δικέφαλος» στο Α΄ ημίχρονο.

Στο Β΄; Ομολογουμένως έπαιξε καλή μπάλα! Κυρίως μετά το 66ο λεπτό. Τότε ο Κάρολ Σφιντέρσκι ξεκλείδωσε την ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ και την αστοχία για τον εαυτόν του. Το …σεντερφορίσιο γκολ του Πολωνού αναμένεται, να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ψυχολογία του. Κι αυτή την αλλαγή τη έχει μεγάλη ανάγκη ομάδα του!

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης με το 3-1 ξελάφρωσε τον ΠΑΟΚ. Κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου έπραξε , όπως εκ αρχής ήθελε, να πράξει. Έδωσε ανάσες σε παίκτες οι οποίοι τις είχαν ανάγκη ενόψει Κοπεγχάγης. Έστω για είκοσι λεπτά. Από τα ολότελα…

Κι εδώ, να αποδώσουμε δίκιο στον Ρουμάνο προπονητή. Αναφέρθηκε στη επιστροφή του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα με νίκη μετά από μία εντός έδρας ισοπαλία και μία εκτός έδρας ήττα. Για μία ομάδα υπό ανέγερση… Τέτοιος είναι ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αν και του λείπουν «υλικά»… Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι σημαντικό.

Σε γενικές γραμμές… Ο ΠΑΟΚ για πολλοστή φορά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από σοβαρά ατομικά λάθη στην άμυνα του. Αναγνωρίζονται οι δυσκολίες αλλαγών και διορθωτικών κινήσεων μέχρι τον Ιανουάριο αλλά… Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από την αμυντική αδυναμία (σε αυτήν μερτικό χοντρό έχουν κι οι χαφ του), να αναποδογυρίζει την καρδάρα με.. βαθμούς!

Κάτι πρέπει να γίνει. Κάτι τα οποίο δεν έγινε με το υπάρχον ρόστερ - κακώς, κάκιστα - μέχρι τώρα. Με αποτέλεσμα να κάνει … μάγκες αντιπάλους του! Ως εκ τούτων εύλογα απορεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ: Ως πότε παλικάρια στην άμυνα θα σας ξελασπώνει η επίθεση;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.