Οριγκί: O Mr buzzer beater της Λίβερπουλ

Παναγιώτα Χαλκιά05 Δεκεμβρίου 2021

Η Λίβερπουλ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γουλβς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη του τίτλου. Ο πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Ντιβόκ Οριγκί.

Ο Βέλγος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σαλάχ και με σουτ από κοντινή απόσταση κέρδισε τον Ζοσέ Σα. Αυτή είναι και η τρίτη φορά που βρίσκει δίχτυα στις καθυστερήσεις τη φετινή σεζόν. Η πρώτη ήταν κόντρα στη Γουέστ Χαμ και η δεύτερη κόντρα στην Έβερτον. Μπορεί να μην βάζει πολλά, αλλά όσα βάζει  αποφέρουν καρπούς.

O 26χρονος περιπλανήθηκε αρκετά μέχρι να βρει το κατάλληλο έδαφος για να ανθίσει. Πέρασε από διάφορες ομάδες ώσπου κατέληξε στα χέρια του Γιούργκεν Κλοπ και άρχισε να δείχνει τις ικανότητες του.

Προέρχεται από αθλητική οικογένεια

Γεννημένος στις 18 του Απρίλη του 1995 στην Οστάνδη του Βελγίου ήταν το δεύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας και το μοναδικό αγόρι αφού έχει άλλες δύο αδερφές, τη Νατάσσα και την Ντενίν. Οι γονείς του, Μάικ και Λίντα, ήταν λάτρεις του αθλητισμού και φρόντισαν να μυήσουν τα παιδιά τους σε αυτόν.

Μεγάλωσε σε μια περιοχή κοντά στο Λίμπουργκ και μόλις άρχισε να περπατάει, κλώτσησε και την μπάλα. Έβγαινε στον κήπο ή έκανε συμπαίκτη του τον τοίχο και έκανε πασούλες. Όταν συμπλήρωσε τα πέντε του χρόνια εντάχθηκε στις ακαδημίες της Z w a l u w W i e m i s m e er.

Όντας ψηλότερος και πιο δυνατός από τα άλλα παιδιά, δεν άργησε να δείξει το ταλέντο του. Η εξέλιξη του ήταν σταθερή και τα επόμενα βήματα τα έκανε στις ακαδημίες της Χαρελμπέκε και αργότερα της Γκενκ. Παράλληλα, διέπρεπε και στις σχολικές αίθουσες αφού οι δάσκαλοι του εκτός ότι παραδεχόταν ότι ήταν πολύ καλός με την μπάλα και κάποιες φορές καλύτερος και από μεγαλύτερα παιδιά, τόνιζαν ότι δεν παρατούσε τα μαθήματα του.

Η μετακόμιση στη Λιλ

Έμεινε εννέα χρόνια στη Γκενκ και στα 15 του χρόνια μετακόμισε στη γειτονική Γαλλία για λογαριασμό της Λιλ. Εντάχθηκε στα μικρότερα τμήματα του συλλόγου και σε σύντομο χρονικό διάστημα εξέπληξε άπαντες με τις ικανότητες του. Στα τρία χρόνια παρουσίας του στην ομάδα πέτυχε 16 τέρματα και πέντε ασίστ σε 89 συμμετοχές.

Οι σκάουτερ της Λίβερπουλ έγραψαν το όνομα του στο μπλοκάκι και η διοίκηση δεν άργησε να κάνει κίνηση για την απόκτηση του. Του προτάθηκε εξαετές συμβόλαιο έναντι 10 εκατομμυρίων λιρών.

Προτιμήθηκε να μείνει στη Λιλ για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Ένα χρόνο μετά ο Ντιβόκ έφτασε στο Νησί.

Ο δανεισμός στη Βόλφσμπουργκ

Έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ σημείωσε τα πρώτα του γκολ στη νίκη επί της Σαουθάμπτον με 6-1. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρει ευκαιρίες και χρόνο στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ και αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στη Βόλφσμπουργκ για ένα χρόνο. Σημείωσε επτά γκολ, τρεις ασίστ σε 36 παιχνίδια.

Επιστροφή στο Λίβερπουλ

Ο Οριγκί επιστρέφει στο Νησί και συναντά τον Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός δείχνει να τον εμπιστεύεται και του δίνει χρόνο συμμετοχής. Εκείνος αρχίζει να ανθίζει και βοηθά τους «κόκκινους» να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions League με δύο γκολ στα ημιτελικά με την Μπαρτσελόνα και ένα στον τελικό με την Τότεναμ. Αυτή τη σεζόν θα καταγράψει 21 παιχνίδια και επτά γκολ συνολικά.

Τις δύο επόμενες, ο χρόνος του αυξάνεται και σημειώνει επτά γκολ και τέσσερις ασίστ αγωνιζόμενος κατά μέσος όρο 34 λεπτά. Τη φετινή χρονιά έχει καταγράψει έξι συμμετοχές και έχει πετύχει δύο τέρματα ενώ έχει μοιράσει και δύο ασίστ.

Γιος ποδοσφαιριστή

Ο πατέρας του Ντιβόκ, Μάικ, υπήρξε ποδοσφαιριστής και αγωνιζόταν στην Οστάνδη του Βελγίου. Σε αντίθεση με τον γιο του, δοκίμασε πολλές θέσεις μέχρι να βρει ποια του αρμόζει. Άρχισε από τερματοφύλακας και έγινε επιθετικός για ομάδα της Κένυας.

Αργότερα, πήρε μεταγραφή στην Οστάνδη και τρία χρόνια αργότερα έγινε πατέρας για δεύτερη φορά. Θεωρείται ο πρώτος Κενυάτης ποδοσφαιριστής που έπαιξε στην Ευρώπη. Υπήρξε ο μέντορας του Ντιβόκ, του έμαθε να έχει πειθαρχία, επιμονή και πείσμα για το καλύτερο.

Tips

1) Eίναι ο πρώτος Κενυάτης ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε Παγκόσμιο Κύπελλο

2) Το γκολ που σημείωσε και έστειλε το Βέλγιο στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, οδήγησε κάποιον στο Μπριζ να δώσει το όνομα του σε ένα μωρό δελφίνι.

3) Μιλά άπταιστα σουαχίλι, φλαμανδικά και ολλανδικά

4) Αγαπά την οικογένεια καθώς θεωρεί ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ζωής

5) Ενδιαφέρεται για την ψυχολογία και ιδιαίτερα για τη δυναμική της εργασίας του εγκεφάλου και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται με τους διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας

6) Διαθέτει Audi, Ford και ένα Mini Cooper για να πηγαίνει στην προπόνηση.

7) Έχει γίνει τραγούδι στα χείλη των φιλάθλων της Λίβερπουλ. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.