Οργή Άρη για το ποσό των τηλεοπτικών, διαχωρίζει τη θέση του από την κεντρική διαχείριση

Metrosport Team01 Οκτωβρίου 2020

Την έντονη αντίδραση του Άρη προκάλεσε η μοιρασιάς των χρημάτων του τηλεοπτικού συμβολαίου της ΕΡΤ.

Ο διαχωρισμός των χρημάτων προβλέπει τέσσερις «κλίμακες». Στην πρώτη, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα εισπράξουν συνολικά το ποσό των 1.850.000 εκατομμυρίων ευρώ, 1.150.000 ευρώ στο «τριφύλλι» και 700.000 ευρώ στην Ένωση.

Ακολουθούν οι Προμηθέας Πάτρας και Περιστέρι που θα πάρουν από 225.000 ευρώ.

Στην τρίτη κατηγορία μπήκαν ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες που θα πάρουν από 175.000 ευρώ και στην τέταρτη οι δύο νεοφώτιστοι, ο Ιωνικός 1965 και ο Χαρίλαος Τρικούπης που θα πάρουν από 125.000 ευρώ.

Στο άκουσμα των 175.000 ευρώ, η ΚΑΕ Άρης αντέδρασε έντονα καθώς εκτιμά πως δεν ελήφθησαν υπόψη τα εμπορικά κριτήρια, ούτε τα ποσοστά τηλεθέασης των ομάδων.

Οι διοικούντες των «κιτρινόμαυρων σημειώνουν ότι: «Η ΚΑΕ Άρης έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της κεντρικής διαχείρισης στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Α1. Δεν πρόκειται, όμως, να δεχθεί να επαναληφθεί αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και να εισπράξει χρήματα, τα οποία είναι δυσανάλογα του μεγέθους και της ιστορίας της ομάδας. Η ΚΑΕ Άρης θα κάνει ό, τι χρειαστεί για να προασπίσει τα συμφέροντά της». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.