Ορφανός: «Η επάνοδος του αρχηγού, δεν έχει να φοβηθεί κάτι ο ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ»

Metrosport Team19 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Ορφανός.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μίλησε για την πρόκριση του Δικεφάλου επί της Γάνδης και για την κλήρωση που τον έφερε αντιμέτωπο με τη Μαρσέιγ.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ορφανός δήλωσε:

Για την κλήρωση του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ: «Αν σκεφτείτε ότι η θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα ήταν η Μπόντο Γκλιμτ και δούμε τι έκανε στη Ρόμα, τότε θα καταλάβουμε ότι στους «8» δεν έχει αδύναμη ομάδα. Η Μαρσέιγ και το γαλλικό ποδόσφαιρο είναι σε υψηλό επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ψυχολογία από τα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα κόντρα στη Μαρσέιγ. Νομίζω ότι η κλήρωση είναι καλή τηρουμένων των αναλογιών, ίσως να φοβόμασταν τη Ρόμα και τη Λέστερ που έχει πολύ καλή επιθετική γραμμή. Οι υπεύθυνοι θα αναλύσουν τον αντίπαλο και θα προσπαθήσουν να τον χτυπήσουν στα αδύνατα σημεία του.

Και στην Τούμπα η Γάνδη πίεσε τον ΠΑΟΚ ψηλά και τα κατάφερε. Θέλω να επισημάνω ότι η προσωπικότητα του Βιεϊρίνια στο τελευταίο 20λεπτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον τραυματισμό αλλά πήρε το παιχνίδι πάνω του, ζήταγε μπάλα και την κρατούσε, κάτι που δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο που ταλαιπωρήθηκε από την πλευρά του. Μπορώ να ονομάσω το παιχνίδι ως η επάνοδος του αρχηγού. Ήταν εμφανής η προσωπικότητα του Βιεϊρίνια και σε αυτά τα παιχνίδια μετράνε λεπτομέρειες που δίνει η ποιότητα κάποιων παικτών. Στο χθεσινό ματς, ο Μπίσεσβαρ αν και έχει ποιότητα δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Βιειρίνια».

Το μυστικό για την πορεία του ΠΑΟΚ: «Φέτος η ομάδα κυρίως στο πρώτο κομμάτι της σεζόν δεν είχε σταθερότητα και δεν παίρναμε τα αποτελέσματα. Η παρουσία του κ. Λουτσέσκου και ο τρόπος που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ είναι η διάρκεια που θα σου δώσει το αποτέλεσμα. Χθες είχαμε και τύχη καθώς σε πολλά σημεία του αγώνα οι αντίπαλοι δεν πέτυχαν γκολ που θα τους έδινε ψυχολογία. Αλλά παλεύαμε και στα 90 λεπτά όπως και με τον ΠΑΣ με το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις. Θα συμφωνήσω με τον προπονητή με τη νοοτροπία ότι παίζουμε σε όλη τη διάρκεια και εμείς θα κερδίσουμε στο τέλος. Έχει περάσει η φιλοσοφία. Έχει τρόπο να πείθει τους παίκτες. Ακόμα και τον Τέιλορ που είχε να παίξει τρεις μήνες να δώσει ό,τι είχε και δεν είχε για να πέτυχει η ομάδα τον στόχο της».

Ποιον θεωρεί τον πολυτιμότερο στο χθεσινό παιχνίδι: «Ο Κρέσπο έχει μια ποιότητα αλλά επειδή είχε το πρόβλημα δεν ήταν στο 100%. Έχει μια σιγουριά, μια ταχύτητα σκέψης να προλαβαίνει τους γρηγορότερους αντιπάλους. Καταλαβαίνει πότε να σταματήσει με φάουλ τον αντίπαλο. Θέλω να μείνω και στον Άκπομ. Είναι στις καλύτερες μέρες του από την μέρα που γύρισε. Γυρνούσε στην άμυνα και ήταν καταλυτική η προσπάθειά του να κρατήσει την μπάλα. Ο Μπίσεσβαρ δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ο Μουργκ δεν μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι και ήταν πολύ σημαντική η προσπάθεια του Άκπομ. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει καλή εικόνα για το σκοράρισμα αλλά όταν το καλό του κομμάτι είναι να προσφέρει με τις δυνάμεις του στην προσπάθεια, πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Φαίνεται ότι είναι αποτέλεσμα δουλειάς».

Για την κομπίνα στο φάουλ: «Έχουμε κλέψει πολλά πράγματα από το μπάσκετ στο ποδόσφαιρο. Να το λέμε κι αυτό. Είναι χρήσιμο να καταλαβαίνει ο κόσμος ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο εξελίσσονται ραγδαία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.