Ορφανός για Λουτσέσκου, Τζοβίνκο, Ολιβέιρα και Τζόλη

Metrosport Team28 Ιουλίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Ορφανός και μίλησε για την εικόνα που έδειξε ο ΠΑΟΚ στα φιλικά στην Ολλανδία, τα μεταγραφικά, αλλά και τον Τζόλη.

«Εν μέσω πανδημίας έχουμε μία αγωνία για το θερμόμετρο στον ΠΑΟΚ. Το κεντρικό πρόσωπο στο μεταγραφικό πεδίο είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου που αποδίδει παρότι η ομάδα δεν έχει ακόμα τεχνικό διευθυντή μετά την αποχώρηση του Ρέμπε. Είχε δημιουργήσει ερωτηματικά στον κόσμο η μη έλευση τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Λουτσέσκου σε συνεργασία με την διοίκηση προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους που έχουν βάλει ώστε να ενισχυθεί η ομάδα στις θέσεις που χρειάζεται».

Για την περίπτωση του Τζοβίνκο:

«Το μοντέλο τεχνικού διευθυντή δουλεύει σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Λουτσέσκου έχει το ρόλο να μοντάρει την ομάδα και επωμίζεται κάποιες παραπάνω ευθύνες στο θέμα του Τζοβίνκο που του παίρνει παραπάνω χρόνο για να μπορέσει να κλείσει ο Ιταλός στην Τούμπα. Μόνο κακοπροαίρετοι θα του έριχναν ευθύνες. 

Πρέπει να υπάρχει ένα πρόσωπο που θα συνεννοείται ο Ρουμάνος πάνω σε αυτά που ζητάει. Αν τον ονομάσουμε τεχνικό διευθυντή ή Μαρία Γκοντσάρεβα σημασία έχει να υπάρχει το πρόσωπο που θα υλοποιεί τα θέλω του προπονητή. Πρέπει να υπάρχει σχέση του προπονητή με αυτό το πρόσωπο. Ο κ. Σαββίδης επέλεξε αυτό το μοντέλο γιατί αυτή τη στιγμή λειτουργεί».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα φιλικά:

«Ο Λουτσέσκου πειραματίζεται δίνοντας σε όλα τα παιδιά ευκαιρίες. Έχει ήδη τον άξονα που θα χρησιμοποιεί για την βασική ομάδα, εκτός αν έρθουν άλλα παιδιά που θα πάρουν φανέλα βασικού. Ο ΠΑΟΚ δεν θα στηριχθεί σε 11 παίκτες που θα του βγάζουν τα κάστανα από τα παιδιά, αλλά θα στηριχθεί σε πολλά περισσότερα γιατί έτσι χτίζεται μια ομάδα. 

Αν ο Μπίσεσβαρ μείνει, μπορεί να μην είναι βασικός, αλλά σε κάποια ματς φωτιά να χρησιμοποιείται. Ο Λουτσέσκου θα στηριχθεί σε πολλά παιδιά που θα του δώσουν λύσεις. Για τον Εσίτι γίνεται μεγάλη κουβέντα. Σε κάθε περίπτωση όλα έχουν σχέση με το αποτέλεσμα. Η πρώτη επαφή του δεν στέφθηκε με επιτυχία στον ΠΑΟΚ, όμως μεσολάβησε ένα διάστημα που παραχωρήθηκε δανεικός και τώρα επέστρεψε για να δώσει λύσεις στον Λουτσέσκου. 

Ο Κάνιας έφυγε πετυχημένος από τον ΠΑΟΚ. Υπήρχαν κάποιοι που έκαναν κριτική στον Ολιβέιρα και τώρα βλέπεται πόσο κοστίζει. Όλα έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα. Μπορεί η σκέψη του προπονητή να είναι θετική για τον Εσίτι και το παράδειγμα του Κάνιας το ανέφερα για να θυμίσω στον κόσμο ότι οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν μέσοι. Από την ώρα που ο προπονητής έδωσε επιχειρήματα για την απόκτηση του Νέλσον Ολιβέιρα θεωρώ ότι ο Πορτογάλος θα έχει προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους».

Για την υπόθεση του Τζόλη και το ενδιαφέρον της Νόριτς:

«Έχουμε φορτώσει το ίδιο το παιδί με πολλά πράγματα, αλλά ο ίδιος μας έδωσε το δικαίωμα αυτό με την ωριμότητα που έδειξε στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής περιόδου. Νομίζω αν μείνει ο Τζόλης στον ΠΑΟΚ, θα είναι κακό να συζητάμε γι΄ αυτόν όπως την περίοδο των μεταγραφών. Αν υπάρχει μια πρόταση οικονομική που ικανοποιεί τον ΠΑΟΚ, τότε θα είναι καλό να παραχωρηθεί ο Τζόλης. Είχα και εγώ οχλήσεις για τον ίδιο αν μπορεί να σταθεί στο εξωτερικό. Στην περίπτωση που μείνει κι αν θέλουμε να είναι συγκεντρωμένος στον σκοπό του, να τον αφήσουμε να δουλέψει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.