Οραμα και προοπτική με μπροστάρη τον Σαββίδη

Metrosport Team27 Μαΐου 2021

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ προετοιμάζεται από πολύ νωρίς για την νέα σεζόν που έχει υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες από τους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας. Ο Ιβάν Σαββίδης, με τις κινήσεις που έκανε και θα κάνει, αποδεκνύει ότι είναι μπροστάρης στη νέα μεγάλη προσπάθεια που συντελείται και παράλληλα δίνει όραμα και προοπτική για την επόμενη ημέρα του συλλόγου. Ο Σαββίδης μετά τις επαφές που είχε εδώ και αρκετό καιρό με τον Ρουμάνο τεχνικό, είχε αποφασίσει (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στον τελικό του Κυπέλλου) στην ενεργοποίηση της συνεργασίας του, με τον Λουτσέσκου. 

Το εξήγησε άλλωστε, όσο πιο αναλυτικά γινόταν, στην γραπτή του δήλωση που αναρτήθηκε στο επίσημο site του Δικεφάλου. Λειτούργησε και ενήργησε με λογική και όχι με το συναίσθημα. Διότι το συναίσθημα έλεγε… Γκαρσία και η λογική… Λουτσέσκου. Ο Σαββίδης σύν τοις άλλοις, δείχνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να γίνει ξανά ο ΠΑΟΚ Πρωταθλητής Ελλάδας και παράλληλα να πραγματοποιήσει μία ευρωπαϊκή πορεία που θα τον κατατάξει στην ελίτ: «ΠΑΟΚ στην ελίτ, με νέους τίτλους στο νέο μας σπίτι». 

Προσθέστε και το γεγονός, πως η δυναμική παρουσία του Σαββίδη, έρχεται σε μία χρονική περίοδο, κατά την οποία οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ, διέδιδαν ψευδείς φήμες, περί… διακριτικής αποχώρησης του Ιβάν από τα κοινά του ΠΑΟΚ. Όχι μόνο δεν αποχωρεί, αλλά προγραμματίζει για την επόμενη ημέρα. Φέρνει στην ομάδα, τον δις νταμπλούχο, Ραζβάν Λουτσέσκου, δίνοντας του γη και ύδωρ, με το υψηλότερο συμβόλαιο που έχει υπογράψει ποτέ, προπονητής της ομάδας. Ο Λουτσέσκου και οι επτά συνεργάτες του υπέγραψαν συμβόλαιο τριών ετών (2+1) με συνολικές αποδοχές 1,7 εκατ. ευρώ χωρίς τα μπόνους για την επίτευξη στόχων.

Αυξάνει την ρήτρα του προπονητή στα 7 εκατομμύρια ευρώ (ήταν δύο εκατομμύρια η ρήτρα που είχε ο Λουτσέσκου το 2019) και δείχνει αποφασισμένος να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του Ρουμάνου για να φέρει παίκτες αξίας στην Τούμπα. Οραμα και προοπτική δίνει ο Σαββίδης που βγήκε μπροστά, με τον πλέον δυναμικό τρόπο και αυτό από μόνο του, δείχνει πολλά για το άμεσο μέλλον. 

Respect σε Λουτσέσκου και Γκαρσία

Η άκρως δελεαστική πρόταση στον Ρουμάνο τεχνικό, τον δύο φορές νταμπλούχο Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, δείχνει και την αναγνώριση που έχει ο Σαββίδης προς το πρόσωπό του. Προφανώς, όλες οι διαφορές που οδήγησαν στην αποχώρηση του Λουτσέσκου το καλοκαίρι του 2019, έχουν ξεπεραστεί. Respect όμως έκανε ο Σαββίδης και στον Γκαρσία. 

Ο οποίος παρέλαβε την ομάδα στις 30 Οκτωβρίου 2020, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία, χωρίς να έχει δικές του επιλογές και παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας, την οδήγησε στη δεύτερη θέση και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Του πιο μάγκιγκου στην σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ. Παράλληλα ο Γκαρσία, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Metrosport έχει στα χέρια του μία πρόταση από τον Σαββίδη, για να αναλάβει την δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ που θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Superleague 2. 

Δεν υπάρχει dead line

Όπως διευκρίνιζαν χθες εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, δεν έχει τεθεί dead line στον Γκαρσία, ο οποίος όμως θα κληθεί να απαντήσει στην πρόταση που του έκανε ο Σαββίδης. Μάλιστα χθες αργά το βράδυ, ή το αργότερο σήμερα έως το απόγευμα, αναμένεται να γίνει νέα επικοινωνία του Γκαρσία με τους εκπροσώπους του Δικεφάλου για να διαπιστωθουν οι σκέψεις του Ουρουγουανού.

Έρχονται Σαββίδης και Λουτσέσκου

Την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, τόσο ο Ιβάν Σαββίδης όσο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θέλει να συνδυάσει την παρουσία του και με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο Πόρτο Καρράς, αλλά και για να παραλάβει από τον Βιεϊρίνια (όπως του υποσχέθηκε) το βαρύτιμο τρόπαιο. Επιπλέον ο Λουτσέσκου, με την άφιξή του, θα αρχίσει να προετοιμάζει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν ενώ θα βρίσκεται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της ομάδας. 

Η πρόταση από την Ισπανία

Εντωμεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» ο Γκαρσία έχει στα χέρια του, μία αξιόλογη πρόταση από Ισπανική ομάδα που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία. Δεν έγιναν έως χθες το βράδυ περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε έγινε γνωστό, εάν ο Γκαρσία προτίθεται να κάνει δεκτή αυτή την πρόταση. Πάντως, αναμένεται να μελετήσει όλα τα δεδομένα και ύστερα να καταλήξει. Στο παρελθόν, εκπρόσωποι της Οσασούνα είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Γκαρσία, όταν ήταν προπονητής στην Κ19 του ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.