Ώρα να βάλει μπρος ένα νέο σερί

Metrosport Team07 Ιουνίου 2020

Η μυθική επίδοση των 23 χρόνων αήττητου του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά κεφάλαια όχι μόνο της ιστορίας του Δικεφάλου, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Από τις 21 Σεπτεμβρίου του 1969 που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φύγει τελευταία φορά νικητές σε εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, μέχρι τις 24 Μαΐου του 1992 που ξαναγεύτηκαν νίκη, είχαν μεσολαβήσει 22 αναμετρήσεις, όπου ο Δικέφαλος νίκησε στις 20 και δύο ήρθαν ισόπαλες.

Μέχρι το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου και την άτυχη στιγμή του Γιαννούλη σε φάση που ακόμη συζητιέται για το αν η μπάλα πέρασε όλη την τελική γραμμή πριν το γύρισμα του Ραγκέλοβιτς, ο ΠΑΟΚ μετρούσε 4,5 χρόνια αήττητος και έδειχνε να βαδίζει σε καλό δρόμο για να «χτίσει» ένα ακόμη αξιομνημόνευτο σερί.

Η ανατροπή στο ματς Κυπέλλου λίγες μέρες αργότερα, εκτόνωσε κάπως τον θυμό των παικτών, ωστόσο, στο πρώτο ντέρμπι μετά την καραντίνα, ο Δικέφαλος έχει την ευκαιρία να κάνει ένα restart και να αρχίσει να μετρά και πάλι σερί νίκες κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Συνολικά σε 62 παιχνίδια στην Τούμπα για το Πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ μετρά 31 νίκες επί του Ολυμπιακού, 15 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ σε 16 από αυτά, πολλές φορές με το σπρώξιμο των διαιτητών, οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν νικητές.

Συνολικά, ο Ολυμπιακός έχει καταγράψει 75 νίκες , 29 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ σε 51 παιχνίδια επικράτησε ο ΠΑΟΚ.

Το πάρτι των Σερρών παραμένει αξεπέραστο για τον ΠΑΟΚ. Η μεγαλύτερη νίκη του Δικεφάλου με σκορ 6-1 είχε σημειωθεί στις 6 Δεκεμβρίου 1987, στο Δημοτικό Στάδιο της μακεδονικής πόλης και συνιστά την πιο βαριά ήττα του Ολυμπιακού στην Α’ Εθνική. Σκόρερ οι Μπάνον (7’), Μαυρομάτης (14’), Σίγγας (19’), Μπανιώτης (42’) και Μπορμπόκης (74’, 88’) και Τσαλουχίδης (49’).

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία ακόμη σπουδαία νίκη στις Σέρρες το 1983 με 4-0. Προπονητής του Δικεφάλου εκείνη την σεζόν ήταν ο Παλ Τσερνάι και σκόρερ οι Δημόπουλος, Κούδας, Σκαρτάδος και Κωστίκος. Σε εκείνο το ματς προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο Χάινς Χέερ που τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Η τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στις 4 Μαρτίου, το τελευταίο ματς πριν το lockdown. Η αντίδραση του νταμπλούχου και η επική ανατροπή με μπροστάρηδες τον Πέλκα και τον Μίσιτς. Όλοι ελπίζουν αυτό να ήταν και το μήνυμα αφύπνισης που έστειλε ο Δικέφαλος και θα το παρουσιάσει και πάλι το απόγευμα, 95 μετά.

Ο Ανέστης Αφεντουλίδης είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας σημειώσει εννιά τέρματα.

Ο Γιώργος Σκαρτάδος ακολουθεί με 7 γκολ, αλλά είναι πρώτος στα εντός έδρας ματς με έξι συνολικά.

Σε ό,τι αφορά στους εντός έδρας σκόρερ από τέσσερα γκολ έχουν σημειώσει οι Κούδας, Αφεντουλίδης, Σαράφης και Γκουερίνο.

Συνολικά 25 παίκτες έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων, 9 είναι οι κοινοί προπονητές και μοναδικός κοινός προπονητής και παίκτης ο Γιάννης Γούναρης.

Συνολικά επτά νυν παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό: Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μίσιτς, Πέλκας, Μπίσεσβαρ και Ακπομ.

Υπάρχει ξανά κεκλεισμένων στην Τούμπα στο Πρωτάθλημα. Στις 24 Αυγούστου 2003 όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει 2-0 με τους πρώην «ασπρόμαυρους», Γεωργιάδη και Καφέ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.