Ώρα να σηκωθεί ξανά!

Metrosport Team07 Μαΐου 2022

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός, Γιώργος Καστάνης, Γιώργος Ζαϊρης

Η εικόνα των ερυθρολεύκων να πανηγυρίζουν και μαθηματικά τον τίτλο μέσα στην Τούμπα είναι το καλύτερο ηλεκτροσόκ για το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ ώστε να βγάλει άμεσα αντίδραση. 

Αντίδραση όχι στον τελικό της 21ης Μαϊου όπου σαφώς και είναι το πιο σημαντικό ματς, αλλά και στα παιχνίδια των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ γύρισε πίσω 26 χρόνια μένοντας χωρίς νίκη για όγδοο συνεχόμενο ματς. Χθες είχαμε την επέτειο του αήττητου Πρωταθλήματος. 

Στις 5 Μαϊου 2019 ο ΠΑΟΚ κέρδιζε τον ΠΑΣ εκτός έδρας και κατακτούσε τον τίτλο χωρίς ήττα. Τρία χρόνια αργότερα ο ΠΑΟΚ οφείλει να βρει ξανά αυτό το μέταλλο που για αρκετό καιρό το άφησε στο ντουλάπι χωρίς να παραγνωρίζουμε πως η χρονιά ήταν μεγάλη και οι απουσίες συνεχείς. Ομως αυτός ο ΠΑΟΚ οφείλει πρώτα απ’ όλα στον κόσμο του και φυσικά στον εαυτό του να αντιδράσει. 

Με νίκες πλέον μέχρι το ματς του τελικού. Ωστε να πάει εκεί έχοντας κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα (σαφώς και δεν είναι επιτυχία) αλλά το κυριότερο συσπειρωμένος και αποφασισμένος για το πέμπτο Κύπελλο την τελευταία εξαετία που θα επιτρέψει σε όλους να κλείσουν την χρονιά με έναν ακόμη τίτλο.

 Η επόμενη της ήττας από τον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο της στέψης του μέσα στην Τούμπα βρήκε την ομάδα να παίρνει ανάσες με στόχο την ανασύνταξη και την άμεση αντίδραση.

 Πολύ απλά διότι την Κυριακή στις 18:00 αντιμετωπίζει εκτός τον αξιόμαχο ΠΑΣ που παλεύει όλα τα παιχνίδια. Δεν υπάρχει άλλος στόχος πέρα από τη νίκη για τον ΠΑΟΚ αφενός για να σταματήσει το αρνητικό σερί και αφετέρου να στείλει μήνυμα πως η δεύτερη θέση είναι δική του. 

Μπορεί να μετρήσει επιστροφές ο Λουτσέσκου; Θεωρητικά έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί ο Αουγκούστο καθώς εξέτισε την τιμωρία του αλλά συνεχίζει να έχει πρόβλημα τραυματισμού. Η σημερινή προπόνηση θα δείξει το αν κάποιος από τους Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ έχουν έστω και αμυδρές ελπίδες ενώ σίγουρα εκτός θα είναι οι Ζαμπά-Ελ Καντουρί όπως φυσικά και ο Μιχαηλίδης. Η ΠΑΕ περιμένει και τα αποτελέσματα της μαγνητικής καθώς ο Κρέσπο είχε αποχωρήσει στην ανάπαυλα του προχθεσινού αγώνα με ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.