Οποιοι δεν δώσουν μέρος του μισθού τους να παραδοθούν στη χλεύη της κοινωνίας

Δημήτρης Κανελλάκης02 Απριλίου 2020

Εγραφα χθες για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ζητήσει από τους υπουργούς της κυβέρνησης και τους βουλευτές της Ν.Δ να καταθέσουν το 50% του μισθού τους για δύο μήνες, τουλάχιστον, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας λόγω του κορωνοϊού.

Μια πρωτοβουλία η οποία χαιρετίστηκε από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, καθώς ήταν αδιανόητο να μην έχει συμμετοχή το πολιτικό σύστημα στην... χασούρα, ειδικά για μια χώρα όπως η δική μας, που λόγω μνημονίων γονάτισε και οι πολίτες της, είτε πρόκειται για επιχειρηματίες, είτε για ελεύθερους επαγγελματίες και απλούς εργαζόμενους, πλήρωσαν πολύ βαρύ τίμημα.

Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης, χωρίς δεύτερη σκέψη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και με δημόσια δήλωσή τους ενημέρωσαν ότι θεωρούν αυτονόητη την συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια με την καταβολή του 50% από τον μισθό τους.

Δεν αρκεί, όμως, η ανταπόκριση κάποιων. Οι Ελληνες πολίτες περιμένουμε να ανταποκριθούν όλοι οι υπουργοί. Ολοι οι βουλευτές. Κι όχι μόνο οι κυβερνητικοί, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων. Είναι αστείες, φτηνές, οι δικαιολογίες που άκουσα χθες από κάποιους, προκειμένου να την... κάνουν με ελαφριά πηδηματάκια, να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ από τους παχυλούς μισθούς τους. Να τους χαίρονται αυτοί που τους ψήφισαν, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν το φάσμα της καταστροφής με όσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στη χώρα μας λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεων στην οικονομία. Το μόνο που τους αξίζει είναι η χλεύη της ελληνικής κοινωνίας...

Υποχρέωση, όμως, συμμετοχής στην κοινή προσπάθεια, με το ελάχιστο που μπορεί ο καθένας να συμβάλλει, δεν έχουν μόνο υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων. Την ίδια υποχρέωση, όπως έγραφα και χθες, έχουν και όσοι είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση σε ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ

τα οποία εποπτεύονται από το κράτος και οι πρόεδροι ή οι διευθύνοντες σύμβουλοί τους έχουν μισθούς μεγαλύτερους κι από των βουλευτών.

Την ίδια υποχρέωση έχουν κι οι περιφερειάρχες κι οι δήμαρχοι. Είδα με ικανοποίηση και πολλούς εξ αυτών χθες με δημόσιες δηλώσεις τους να γνωστοποιούν ότι θα καταθέτουν το ήμισυ της μηνιαίας αποζημίωσής τους για όσο διαρκέσει η κρίση. Μπράβο τους. Πρέπει, ωστόσο, να ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι. Η συμμετοχή να είναι καθολική.

Δεν γίνεται μόνο οι πολίτες να πληρώνουν πάντα το μάρμαρο και για το πολιτικό σύστημα ο... μήνας να έχει εννιά, ο μισθός... βρέξει-χιονίσει να μπαίνει στην τσέπη την πρώτη κάθε μήνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.