Υψηλού ρίσκου και ομολογία λάθους η επιστροφή Ουάρντα

Δημήτρης Κανελλάκης31 Δεκεμβρίου 2020

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία η επιστροφή του Ουάρντα στον ΠΑΟΚ. Απ' όποια πλευρά κι αν τη δει κανείς...

Δεν είναι, άλλωστε, και το πιο συνηθισμένο πράγμα στο ποδόσφαιρο, μια ομάδα να φτάνει στο αμήν με έναν ποδοσφαιριστή της, να αγανακτεί εξαιτίας του γεγονότος ότι η εξωγηπεδική συμπεριφορά του είναι μη διαχειρίσιμη, ότι κι εντός γηπέδων προκαλεί πολύ συχνά αναστατώσεις με τις αντιδράσεις του, να τον παραχωρεί επειδή παραδέχεται ότι δεν μπορεί να τον βάλει σε ένα καλούπι και μετά από λίγο καιρό να τον... επαναποκτά.

Χωρίς καμία αμφιβολία η εξέλιξη συνιστά ομολογία λάθους. Ωστόσο, δεν είναι αυτό το μείζον. Το πιο σημαντικό είναι να μην αποδειχτεί ότι ο ΠΑΟΚ παραδεχόμενος ένα λάθος του, ουσιαστικά οδηγεί τα πράγματα σε ένα ακόμη μεγαλύτερο.

Διότι, αν και πάλι ο Ουάρντα λειτουργήσει όπως ξέρουμε ότι λειτουργεί, αν ούτε ο Γκαρσία καταφέρει να τον τιθασεύσει και να τον βάλει σε ένα δρόμο, αν για μια ακόμη φορά δούμε το ταλέντο του να χάνεται, να μην αξιοποιείται γιατί τα τερτίπια του θα ακυρώνουν όσα όμορφα -αποδεδειγμένα- μπορεί να κάνει ο Αιγύπτιος εντός των τεσσάρων γραμμών, θα μιλάμε για την πιο αποτυχημένη ever επιλογή από πλευράς ΠΑΟΚ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η επιστροφή Ουάρντα στην Τούμπα έχει πάρα πολύ ρίσκο. Αξίζει; Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκριναν ότι αξίζει.

Προφανώς, λόγω της ελπίδας ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής έχει ακόμη την ευκαιρία να αλλάξει χαρακτήρα, να ωριμάσει, να κάνει τον κόσμο να ασχολείται μόνο με τα κατορθώματά του στο γήπεδο κι όχι με ένα σωρό αφορμές που έχει δώσει ως τώρα για να σχολιάζεται αρνητικά.

Μπορεί να συμβεί αυτό με τον Ουάρντα; Νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος από όσους έχουν παρακολουθήσει την πορεία του, που να βάζει το χέρι του στην φωτιά και να στοιχηματίζει υπέρ της μεταμόρφωσης του Αιγύπτιου.

Ούτε καν ο Γκαρσία, νομίζω, που άναψε το “πράσινο φως” για να γυρίσει ο παίκτης στον ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός σίγουρα έχει στο μυαλό του το καλύτερο που μπορεί να πάρει από τον Ουάρντα αλλιώς δεν θα τον επέλεγε, όμως, πρέπει να είναι προετοιμασμένος, αν η αισιοδοξία δεν δικαιωθεί, να διαχειριστεί ένα ακόμη πρόβλημα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.