Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Το δεξί του Τσιάρτα, η αλλαγή του Ντέμη κι ο Κετσπάγια

Metrosport Team01 Ιανουαρίου 2021

Ο νέος χρόνος ήρθε και οι ομάδες της Super League ετοιμάζονται για τη σέντρα του β΄γύρου του πρωταθλήματος. Η πρώτη αγωνιστική της δεύτερης στροφής περιλαμβάνει το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να φέρει αλλαγές στη βαθμολογία και να δώσει την ευκαιρία σε ΠΑΟΚ και Άρη να μειώσουν τη διαφορά από τους «ερυθρολεύκους». 

Τα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν αφήσει χαραγμένες κάποιες αξέχαστες στιγμές.

Ο Τιμούρ Κετσμπάγια πέτυχε το πρώτο του γκολ για την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του στο συγκεκριμένο γήπεδο για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.


Ο Βασίλης Καραπιάλης συνήθιζε να σκοράρει στα μεγάλα ματς, αλλά απέναντι στην ΑΕΚ πέτυχε μόλις ένα γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Θυμηθείτε το. Ήταν στις 17 Μαρτίου του 1996, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Η "Ένωση" είχε μπει πιο δυνατά στο ματς, είχε προηγηθεί με τον Τσιάρτα στο 15ο λεπτό και είχε και δοκάρι με τον Κετσμπάγια. Κάπου εκεί χρειάστηκε να μιλήσει η προσωπικότητα του μάγου από τον Κάμπο.

 Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στις 22 Σεπτεμβρίου 1997 δεν θα το ξεχάσουν ποτέ ο Ηλίας Ατματσίδης κι ο Ντέμης Νικολαΐδης καθώς το 0-1 φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους. Ο Ντουμίτρου δεν πέρασε εξ αρχής στο παιχνίδι τον... λαβωμένο Ντέμη Νικολαΐδη, ώστοσο τον επιστράτευσε στο δεύτερο μέρος. Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε...ματ καθώς χρειάστηκε λίγα λεπτά για να σκοράρει να κάνει το 1-0 και μετά με αυταπάρνηση να βοηθήσει την ομάδα του να κρατήσει το σκορ.

Τη σεζόν 1995-96 ο πρώτος σκόρερ Βασίλης Τσιάρτας έβαζε γκολ με κάθε τρόπο. Ακόμα και με το δεξί πόδι με σουτ έξω από την περιοχή όπως αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν 1996-97 ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την ΑΕΚ και ήξερε πως με νίκη έβαζε τέλος στα δέκα "πέτρινα" χρόνια του. Το 2-0 τον έστεψε πρωταθλητή μαθηματικά.

Τη σεζόν 1999-2000 η ΑΕΚ έφερε σθεναρή αντίσταση μέχρι πριν την λήξη του πρώτου μέρους, όταν ο Ζάχοβιτς κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τζόρτζεβιτς. Τα πάντα κρίθηκαν όμως χάρη στην υπέροχη κεφαλιά του στο 64ο λεπτό με την οποία ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε και πάλι με πέναλτι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.