Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτή η χειρονομία της Σόντερς είναι στο μικροσκόπιο της ΔΟΕ!

Metrosport Team02 Αυγούστου 2021

Η Ρέιβεν Σόντερς από τις ΗΠΑ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο ο πανηγυρισμός της και η χειρονομία της στο βάθρο, αποτελούν γεγονός το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΔΟΕ!

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξετάζει το «Χ» που σχημάτισε με τα χέρια πάνω από το κεφάλι της η Αμερικάνα αθλήτρια στον πανηγυρισμό-διαμαρτυρία της.

Ο Μαρκ Άνταμς, εκπρόσωπος της ΔΟΕ, έκανε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου σήμερα πως υπάρχει επικοινωνία με την διεθνή ομοσπονδία στίβου και την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Σόντερς είχε αγωνιστεί στα προκριματικά της Παρασκευής με μάσκα «Τζόκερ», βαμμένα μαλλιά μπλε και πράσινα και στον τελικό χρησιμοποίησε μάσκα του «απίθανου Χάλκ» όπως είναι το παρατσούκλι της.

Στις δηλώσεις της η ασημένια Ολυμπιονίκης τόνισε:

«Πιστεύω ότι αυτό το μετάλλιο, μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, για άτομα με ψυχικές ασθένειες και για μαύρες μειονότητες.

Ήμουν νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη. Υπάρχουν πολλά στίγματα γύρω από αυτό και σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να βρω διέξοδο. Ο στίβος μου αποσπούσε την προσοχή, αλλά τα προβλήματα εξακολουθούσαν. Μια ημέρα, ενώ οδηγούσα πέρασε από το μυαλό μου. Νομίζω ότι ήμουν 15 λεπτά μακριά από την αυτοκτονία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.