«Όλοι να φερθούμε υπεύθυνα, θα περάσει κι αυτή η μπόρα»

Δημήτρης Καλαϊτζής24 Μαρτίου 2020

Για την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας και κατά πόσο επηρεάζει έναν αθλητή αυτή η διακοπή κι αν είναι εφικτό να ξανά αρχίσουν τα Πρωταθλήματα, μίλησε στο metrosport.gr ο παίκτης του ΟΦΗ, Δημήτρης Γκαράς.

Αρχικά, ο 34χρονος έμπειρος λίμπερο είπε:

«Καταρχάς μιλάμε για μια παγκόσμια πανδημία η οποία επηρεάζει όλους τους κλάδους των κρατών όπως και επηρεάζει και τον αθλητικό τομέα τον οποίο υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν ορθό που σταμάτησαν όλα τα Πρωταθλήματα για την προστασία και την πρόληψη υγείας όχι μόνο των αθλητών αλλά και των φιλάθλων γιατί τα γήπεδα είναι ένας χώρος μάζωξης για διασκέδαση».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δυσκολία που υπάρχει για έναν αθλητή να κρατηθεί σε φόρμα:

«Είναι παρά πολύ δύσκολο να κρατηθείς σε φόρμα και όχι μόνο σε φόρμα, αλλά ούτε τα τυπικά δεν μπορείς να κανείς όπως είναι να βγεις έξω να πας σε ένα γήπεδο να τρέξεις όποτε προσπαθούμε να προσαρμόσουμε κάποια προγράμματα εκγύμνασης και ενδυνάμωσης στο σπίτι».

Θεωρείς πώς τα Πρωταθλήματα θα ξαναρχίσουν:

«Πιστεύω πως δεν θα έχει συνέχεια το Πρωτάθλημα για την φετινή χρονιά. Μπορεί να έμειναν λίγες αγωνιστικές μαζί με τα πλέι οφ, ωστόσο οι αθλητές και οι ομάδες μετά από τόσο καιρό απουσίας θα είναι ανέτοιμες. Αλλά ακόμη και να αποφασισθεί να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα οφείλουμε να σφίξουμε τα δόντια και να κρατήσουμε ένα καλό επίπεδο ώστε να διαφυλάξουμε το προϊόν που υπερασπίζουμε».

Πώς κρίνεις τα μέτρα της κυβέρνησης:

«Τα μέτρα ήρθαν αρκετά γρήγορα για την πανδημία, αλλά όσα μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση αν δεν υποστηρίζεται από ατομική υπευθυνότητα θα τραβήξει πολύ καιρό αυτή η κατάσταση με ίσως πιο δυσάρεστα αποτελέσματα. Ελπίζω όλοι να φερθούμε υπεύθυνα, να υπηρετούμε τα μέτρα πρόληψης και να μένουμε όσο περισσότερο μπορούμε σπίτι με ψυχραιμία για να διαφυλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας και δεύτερον τον συνάνθρωπο μας. Εύχομαι μεγάλη δύναμη και κουράγιο σε όλους και ευελπιστώ να περάσει και αυτή η μπόρα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.