Ολοι και όλα στο «μικροσκόπιο» του Ραζβάν, το πρώτο «τεστ» και οι πρώτες εντυπώσεις

Δημήτρης Μπούζας11 Ιουλίου 2021

Σίγουρα εκείνο που εξιτάρισε τους φίλους του ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι, ήταν μια «επιστροφή»... σε παραστάσεις που δύσκολα θα μπορούσαν να ξεχαστούν. Κι αυτό γιατί μια γνωστή νευρώδης φιγούρα με τις συγκεκριμένες χαρακτηριστικές συμπεριφορές της, τους το θύμιζε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Κι αυτή η φιγούρα δεν ήταν άλλη από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έγινε αφορμή για να αναβιώσουν μνήμες και συναισθήματα μιας διετίας που καταχωρήθηκε σε ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο της ιστορίας του λαοφιλέστατου σωματείου. 

Όσοι έβλεπαν τον Ραζβάν να δίνει τις εντολές του και να αντιδρά σε κάποια πράγματα που τον πείραζαν, έφερναν στο μυαλό τους εικόνες που ο χρόνος δεν θα μπορούσε να τις σβήσει. Ο Ραζβάν ήταν εκεί χθες κι έδειχνε σαν να μην είχε λείψει ούτε ένα λεπτό. Νοσταλγία και σεβασμός χέρι-χέρι ξαναέφεραν στην θρυλική έδρα μια ιδιαίτερα θετική αύρα. 

Είναι αλήθεια πως η «επιστροφή» του Ρουμάνου κόουτς πήρε το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος ακόμη κι από όλα όσα σημαντικά συνέβησαν στην φιλική αναμέτρηση με το Βόλο. Στη διάρκεια της οποίας αποδείχθηκε ότι δόθηκε ευκαιρία σε όλους να διαπιστώσουν κάποια απλά και αυτονόητα πράγματα, που αφορούν βασικά τις προθέσεις και τις σκέψεις του κόουτς. 

Ο Ραζβάν χθες τεστάρισε πολλούς, αν όχι όλους, όσους ήταν διαθέσιμοι. Με δύο διαφορετικές ενδεκάδες άπλωσε και δοκίμασε το ρόστερ του έτσι όπως ο ίδιος ήθελε και με ολοφάνερη την πρόθεση του να δώσει ευκαιρίες σε όλους. Το χθεσινό πρώτο τεστ θα το ακολουθήσουν κι άλλα. Η προετοιμασία ξεκίνησε και η συνέχεια προβλέπεται πιο ενδιαφέρουσα. Γιατί στη συνέχεια θα ενσωματωθούν και οι απόντες (για διάφορους λόγους) και οι νεοαποκτηθέντες. 

Στο χθεσινό 90λεπτο θα μπορούσε να πει κανείς ότι άφησαν κάπως έντονα αποτυπώματα αρκετοί παίκτες, παλιοί και νέοι. Δοκιμάστηκαν συστήματα και υπήρξε έντονη η παρουσία των...«πιτσιρικάδων» (έξοχα γκολ από τον Γκορντεζιάνι και τον Μιχαηλίδη). Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε έκπληξη την παρουσία ενός βελτιωμένου Εσίτι και την καλή εντύπωση από τον Τέιλορ. Αξίζει επίσης να τονιστεί η αριστουργηματική ασίστ του μεγάλου Ζίβκοβιτς στο πρώτο γκολ. 

Σημαντικές και αποκαλυπτικές θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τις δηλώσεις του Ρουμάνου κόουτς μετά τον αγώνα, ο οποίος αναφέρθηκε αυτή τη φορά στοχευμένα στις απαιτήσεις που υπάρχουν για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι θα χρειαστούν τρεις ακόμη σοβαρές μεταγραφές για να ισχυροποιηθεί το ρόστερ. Έκανε επίσης αναφορά στον Εσίτι, στην μεταγραφή Ολιβέιρα, και στην εμπειρία του Καγκάβα. Με δυο λόγια επιβεβαίωσε κάτι που είχαμε διαπιστώσει και παλιά, ότι θα επιδιώξει να δώσει κίνητρα και να πάρει αυτά που μπορούν να προσφέρουν παίκτες, οι ικανότητες των οποίων δεν αξιοποιήθηκαν για διάφορους λόγους ή για ατυχείς συγκυρίες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.