Ολοι εργάζονται για έξοδο απ' την κρίση κι οι δικοί μας τσακώνονται για τις εντυπώσεις

Δημήτρης Κανελλάκης12 Μαΐου 2020

Οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Super League, που γίνονται μέσω τηλεδιασκέψεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι απολύτως ενδεικτικές του... χύμα που επικρατεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι γίνονται για να... γίνονται. Διότι κανένα αποτέλεσμα δεν υπάρχει, κανένα θέμα δεν συζητιέται στα σοβαρά, καμία απόφαση δεν λαμβάνεται, κανένας σχεδιασμός δεν υπάρχει.

Οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων αναλώνονται σε στείρες αντιπαραθέσεις, ενδιαφέρονται μόνο για την επικοινωνία, μόνο για τις εντυπώσεις που θα δημιουργήσουν οι τσακωμοί τους και πώς θα αξιοποιηθούν από τα επιτελεία τους.

Σε μια περίοδο κατά την οποία σε όλη την Ευρώπη συζητούν για τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε η υγειονομική κρίση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και εξετάζουν σενάρια και εναλλακτικά σχέδια καθώς το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται και τους επόμενους μήνες, άρα οι ζημιές θα αυξάνονται, στην Super League δεν καταφέρνουν να συνεννοηθούν ούτε για τα αυτονόητα.

Ενώ γνωρίζουν ότι το μοναδικό σοβαρό έσοδό τους είναι τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ο καθένας λέει και κάτι διαφορετικό, θέτει κι από ένα ζήτημα, με συνέπεια να μην υπάρχει απόφαση ούτε για έναρξη, έστω διερευνητικά, συζητήσεων με τους τηλεοπτικούς παρόχους για κεντρική διαχείριση την επόμενη σεζόν.

Τα μέλη του δ.σ της λίγκας δίνουν την εντύπωση ότι είναι... αλλού, ότι δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης που διαμορφώνεται. Λες και τους έχει εγγυηθεί κάποιος πως ό,τι και να γίνει θα έρθει ένα κανάλι και θα τους ανοίξει την βαλίτσα με τα χρήματα που θα τους λύσουν όλα τα προβλήματα, ακόμη κι αν χρειαστεί να παίζουν χωρίς κόσμο, άρα να στερούνται εσόδων από τα εισιτήρια, ακόμη κι αν μειωθούν δραματικά τα έσοδα από χορηγίες και εμπορικά δικαιώματα.

Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς με την πρακτική των ομάδων της λίγκας και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εκπρόσωποί τους κάθε φορά που συνεδριάζουν το τελευταίο διάστημα.

Είτε πρόκειται για το αν και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το τρέχον πρωτάθλημα, είτε για ζητήματα μείζονος σημασίας που αφορούν στο επόμενο, η στάση τους είναι πάρα πολύ δύσκολο να ερμηνευτεί με την λογική...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.