Ολλανδή δημοσιογράφος: «Λατρεύω τους Έλληνες, η Τουρκία είναι μια δικτατορία»

Metrosport Team10 Νοεμβρίου 2021

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ έχει βρεθεί στο επίκεντρο μετά την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ερώτησή της κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του Μάρκ Ρούτε το βράδυ της Τρίτης (9/11).


«Η Ελλάδα είναι η χώρα των παιδιών μου. Λατρεύω τους Έλληνες», δήλωσε στον Alpha, μετά τον σάλο που προκλήθηκε.


Επίσης, η Ολλανδή δημοσιογράφος διέψευσε τη μαρτυρία γείτονά της, που υποστήριξε ότι «τα σκυλιά της τα βγάζουν Πακιστανοί υπηρέτες της».


Είχε συλληφθεί πριν από μερικούς μήνες από τις ελληνικές αρχές επειδή φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό που έχει αιτηθεί άσυλο, σημειώνοντας πως «δεν ήταν παράνομος». Παράλληλα, μίλησε για τις ανταποκρίσεις της για το μεταναστευτικό στην Ειδομένη και τη Σάμο, αλλά απαντώντας και αναφορικά με την Τουρκία.


Οι αναρτήσεις της


Η δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ κοινοποίησε μια φωτογραφία της από το Μέγαρο Μαξίμου. Η φωτογραφία, τη δείχνει μόνο ως σκιά πίσω από την κλειστή πόρτα του Μαξίμου. Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ συνοδεύει τη φωτογραφία με ένα σχόλιο, στο οποίο αναφέρει: «Όποια κακά σχόλια και αν υπάρχουν, απάνθρωπα, που με κατηγορούν για παραμύθια, παράλογα, σουρεαλιστικά, φανταστικά πράγματα, αυτή η φωτογραφία είναι ΤΕΧΝΗ», αναδημοσιεύοντας τη φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου.



Επίσης, η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ σε ανάρτησή της λίγο πριν από την ΚΟ της ΝΔ είχε σχεδόν προαναγγείλει την πρόκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποστάροντας τρεις φωτογραφίες μέσα από το Μαξίμου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, από το σημείο όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, γράφοντας: «Εδώ, σε λίγο θα εμφανιστούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Και οι δύο υπεύθυνοι για επαναπροωθήσεις και τρόμο των προσφύγων. Έχω το δικαίωμα να κάνω ΜΙΑ ερώτηση: ΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ; ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΙΔΕΕΣ».


Αμέσως μετά το συμβάν και σε ακόμα μία ανάρτησή της, η Ολλανδή δημοσιογράφος είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει συνέχεια στο επεισόδιο, γράφοντας πως θα ακολουθήσουν «περισσότερα για αυτό. Όταν βγήκα έξω, φάνηκε να με ακολουθούσε και να με παρατηρούσε ένας κατάσκοπος».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.