Ολιβέιρα: «Ο Κονσεϊσάο με είπε... χοντρό - Σεβόμαστε ο ένας τον άλλο»

Metrosport Team13 Απριλίου 2021

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, είναι από τους πρωταγωνιστές της ξέρφρενης πορείας της Πόρτο στο Champions League, αφού ουσιαστικά ήταν αυτός που πήρε από το...χέρι την ομάδα του Κονσεϊσάο και την πήγε στους «16» της διοργάνωσης.

Ο Πορτογάλος μέσος, άφησε το στίγμα του και από το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ, καθώς ήταν καταλυτικός στην χρονιά του ντάμπλ. Τα κατορθώματά του αυτά, έχουν στρέψει πάνω του τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, με την επίσημη ιστοσελίδα της UEFAνα του παίρνει συνέντευξη για την φετινή του πορεία.


Πιο συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων:

Για το παιχνίδι με την Γιουβέντους στο Τορίνο:

«Όταν είσαι στο γήπεδο και συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο μεγάλο είναι. Σίγουρα ήμασταν ενθουσιασμένοι που περνούσαμε στα προημιτελικά του Champions League, και ειδικότερα αποκλείοντας μια ομάδα σαν τη Γιουβέντους ,που έχει στις τάξεις της τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη».

Για το ότι άργησε να καθιερωθεί στην Πόρτο:

«Δεν μπορούν όλοι να είναι σαν τον Μπαπέ, που παίζει στο κορυφαίο επίπεδο από τότε που ήταν 18. Δεν είναι αυτό το φυσιολογικό. Φυσιολογική πιθανότατα είναι μια πορεία σαν τη δική μου, με δυσκολίες, δανεισμούς που με διαμόρφωσαν σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία».

Για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο:

«Την πρώτη φορά που συνάντησα τον κόουτς ήταν στη Γαλλία, όταν αγωνίστηκα ως δανεικός στην Ναντ που προπονούσε. Με κοίταξε και είπε: «Είσαι χοντρός, πρέπει να χάσεις τέσσερα ή πέντε κιλά. Τον κοίταξα και είπα οκ. Πέρασε ο καιρός και άρχισα να προσαρμόζομαι στον τρόπο που του αρέσει να παίζει. Την επόμενη χρονιά ανέλαβε την Πόρτο και του ζήτησα να παραμείνω στην ομάδα. Μου απάντησε ότι θα ήταν καλύτερο να φύγω κάπου ως δανεικός, αφού δεν θα είχα ευκαιρίες. Του απάντησα ότι θέλω να μείνω και θα βρω τον ρόλο μου στην ομάδα. Τότε μου είπε «Εντάξει, αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν θα είσαι η πρώτη μου επιλογή.

Δεν αγωνίστηκα στα φιλικά προετοιμασίας αλλά μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω το ντεμπούτο μου στο Champions League κόντρα στη Μονακό (τον Σεπτέμβριο του 2017). Με κάλεσε να μπω από το πουθενά και μου είπε ότι με εμπιστεύεται απόλυτα. Ήταν μια αξέχαστη στιγμή. Είχαμε τις διαφορές μας, είμαστε και οι δυο ισχυροί χαρακτήρες, αλλά σεβόμαστε απόλυτα ο ένας τον άλλον και σήμερα έχουμε μια εξαιρετική σχέση μεταξύ μας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.