Ολιβέιρα: «Έτσι σκέφτηκα στη φάση του γκολ, πάμε για το Κύπελλο»

Metrosport Team28 Απριλίου 2022

Συνέντευξη στους Κώστα Πετρωτό, Γιώργο Ζαΐρη

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έβαλε την σφραγίδα του στην σπουδαία πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Ήταν ο άνθρωπος που σέρβιρε στον Τσόλακ την πάσα για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ο Κροάτης φορ. Ο στράικερ του Δικεφάλου μίλησε στο Metrosport.gr, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο στο «Ελ. Βενιζέλος» και είχε πολλά και ενδιαφέροντα να πει.

Ο Πορτογάλος φορ ανέφερε στις δηλώσεις του:

Για τα συναισθήματα του για την πρόκριση: «Πήραμε μια μεγάλη πρόκριση στον τελικό σε ένα σημαντικό παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Πλέον ο στόχος μας είναι να πάρουμε το τρόπαιο στον τελικό. Πάμε για το Κύπελλο!».

Για το αν είδε τον Τσόλακ στην φάση του 1-1: «Για να πω την αλήθεια δεν τον είδα, αλλά προσπάθησα να φέρω την μπάλα σε εκείνο το σημείο. Κατάλαβα ότι υπάρχει ένας συμπαίκτης μου προς τα εκεί, δεν ήξερα ότι ήταν ο Τσόλακ και απλά έκανα ότι μπορούσα για να την γυρίσω προς τα μέσα, επειδή δεν ήταν εύκολο από την θέση που ήμουν να σκοράρω εγώ».

Για το αν κρατάει το γκολ το δικό του για τον τελικό: «Αν βάλω γκολ στον τελικό θα είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά το πιο σημαντικό για μένα και για την ομάδα είναι να πάρουμε το Κύπελλο, ανεξάρτητα με το πώς θα ποιος θα σκοράρει. Θέλω πολύ αυτό το Κύπελλο και δεν παίζει ρόλο το ποιος θα πετύχει το γκολ, για μένα είναι το ίδιο. Πρέπει να παίξουμε και να κερδίσουμε ως ομάδα, όχι ατομικά ο καθένας».

Για την σύγκρουση με τον Παναθηναϊκό στον τελικό: «Έχουμε χρόνο για να σκεφτούμε και να δουλέψουμε για αυτό το παιχνίδι. Τώρα προέχουν χρονικά τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας για το ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα θα είναι ένας δύσκολος τελικός γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Πλέον όμως πρέπει να συγκεντρωθούμε στις αναμετρήσεις για τα πλέι οφ που έχουμε μπροστά μας και θα έρθει η ώρα να συγκεντρωθούμε για τον τελικό».

Για το γεγονός ότι την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του στην Τούμπα: «Θα είναι η πρώτη μου φορά που θα παίξω κόντρα στην ΑΕΚ. Θέλω και ελπίζω να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο για αυτόν τον αγώνα, θέλω την νίκη...»

Για το πιο σημαντικό στοιχείο που είχε ο ΠΑΟΚ και πήρε την πρόκριση στο «Καραϊσκάκης»: «Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι σε τακτικό επίπεδο από τον προπονητή και τους συνεργάτες του. Όπως όλοι είδαν είχαμε μια πολύ καλή εμφάνιση, ελέγξαμε το παιχνίδι και ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι και σε άμυνα και σε επίθεση. Δείξαμε πολύ μεγάλο πάθος για την πρόκριση και… καρδιά. Μόνο έτσι μπορείς να… κερδίσεις μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και μέσα στην έδρα της».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.