Ολιστική μελέτη: Ουδείς θα δικαιούται να πει ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενό της

Δημήτρης Κανελλάκης30 Ιουνίου 2021

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ

Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι την ερχόμενη Τετάρτη η ολιστική μελέτη των υπερεθνικών ομοσπονδιών για το ελληνικό ποδόσφαιρο πηγαίνει στην Βουλή. Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για να είμαι πιο συγκεκριμένος.

Κι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διότι δεν θα υπάρχει κανείς, πλέον, ο οποίος να δικαιούται να υποστηρίξει πως δεν γνωρίζει, πως δεν έχει ενημερωθεί. Με λεπτομέρειες, μάλιστα, για το περιεχόμενο της ολιστικής μελέτης και όσα η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ θεωρούν πως πρέπει να αλλάξουν, προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο να ξεφύγει από το καθεστώς της αναξιοπιστίας, να οργανωθεί και να λειτουργήσει σε περιβάλλον πλήρους διαφάνειας, στο πλαίσιο των αρχών της χρηστής διακυβέρνησης, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία.

Είναι σημαντικό το πολιτικό σύστημα να γνωρίζει τι μας προτείνουν η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ. Να το γνωρίζει διακομματικά. Να ξέρουν, δηλαδή, τα κόμματα ποια είναι βρε αδερφέ αυτή η δουλειά την οποία ετοίμασαν για την ΕΠΟ, ποια είναι τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν όσο ήταν τα στελέχη τους στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επιτροπείας.

Να γνωρίζουν προκειμένου να μπορεί το πολιτικό σύστημα να αξιολογήσει καλύτερα αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να παρακολουθήσει την πορεία το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας για την υλοποίηση της ολιστικής μελέτης και πόσο χρήσιμη θα αποδειχτεί για να καταπολεμηθούν οι παθογένειες.

Εφόσον, βέβαια, εφαρμοστεί τελικά η ολιστική μελέτη. Διότι είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι υπάρχουν αντιστάσεις. Σθεναρές αντιστάσεις από το χώρο του ποδοσφαίρου, ο οποίος, παραδόξως, ενώ όταν δεν έχει πού να ακουμπήσει ψάχνει τον... πατερούλη (ΟΥΕΦΑ-ΦΙΦΑ) για να το βοηθήσει, τώρα που οι υπερεθνικές ομοσπονδίες έρχονται και προτείνουν τον οδικό χάρτη για την εξυγίανσή του ψάχνει πώς θα τον αποδομήσει, πώς θα τον ακυρώσει, πώς, τέλος πάντων, θα χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο μόνο στις βολικές του παραμέτρους και όχι στο σύνολό του.

Η καταστατική γενική συνέλευση της ΕΠΟ είναι μετά από 20 ημέρες και εκεί θα κριθούν όλα. ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ έχουν επανειλημμένως τονίσει ότι είναι μονόδρομος για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η πλήρης εφαρμογή της ολιστικής μελέτης καθώς οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπει θα συνεισφέρουν καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό διακυβέρνησής της και στην συνολική λειτουργία του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Για να δούμε...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.