Ολική ανατροπή της Σίτι κόντρα στη Ρεάλ

Στέφανος Αβραμίδης27 Φεβρουαρίου 2020

Ενα εξάλεπτο ήταν αρκετό για την Μάντσεστερ Σίτι για να φέρει «τούμπα» (1-2) το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης και να πάρει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Champions League.

Η «βασίλισσα» προηγήθηκε με τον Ίσκο αλλά οι «πολίτες» αντέδρασαν και με δύο γκολ από τους Γκάμπριελ Ζεσούς και Ντε Μπρόινε έφερε το ζευγάρι στα δικά της μέτρα.

Λίγες αλλά μεγάλες φάσεις

Η Σίτι ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 21’ με σουτ του Ζεσούς αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε και στη συνέχεια ο Μεντί έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 30΄, διπλή μεγάλη ευκαιρία για τη Ρεάλ. Ο Μπενζεμά πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι ο Έντερσον έδιωξε σωτήρια ενώ εν συνεχεία ο Βινίσιους δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα με προβολή.

Με τη λήξη του ημιχρόνου η αγγλική ομάδα άγγιξε το γκολ όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Ζεσούς σούταρε, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Σέρχιο Ράμος και πήρε κατεύθυνση για την εστία αλλά εκεί ήταν ο Κασεμίρο που έδιωξε.

«Χτύπησε» η Ρεάλ, απάντησε εμφατικά η Σίτι

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 56’ ο Μαχρέζ και ο Ζεσούς δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Κουρτουά που φώναξε παρών και στα δύο σουτ των άσων των «πολιτών».

Ωστόσο η Ρεάλ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Μετά από απανωτά λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Βινίσιους έκλεψε τη μπάλα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ίσκο που έγραψε το 1-0 με πλασέ.

Στη συνέχεια η Σίτι πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασε στην ισοφάριση με τον Γκάμπριελ Ζεσούς στο 78’. Ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά σε σέντρα του Ντε Μπρόινε από τα αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά για το 1-1.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, η Σίτι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Στέρλινγκ από τον Καρβαχάλ. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Ντε Μπρόινε γράφοντας το 1-2.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ρεάλ καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ χωρίς τον Σέρχιο Ράμος που αποβλήθηκε από τον διαιτητή Ορσάτο για φάουλ πάνω στον Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς (84’ Λούκας Βάθκεθ), Βαλβέρδε, Ίσκο (84’ Γιόβιτς), Βινίσιους (74’ Μπέιλ), Μπενζεμά.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουάρντιόλα): Έντερσον, Ουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτε (33’ Φερναντίνιο), Μεντί, Γκιουντογάν, Ροντρίγκο Κασκάντε, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκάμπριελ Ζεσούς, Μπερνάρντο Σίλβα (74’ Στέρλινγκ).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.