Όλαφ Ρέμπε: Δε φοβάται να «σπάσει αυγά»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου09 Ιουνίου 2020

Στη θητεία του στην Βόλφσμπουργκ ο Όλαφ Ρέμπε αναγκάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι της άποψης, όπως έχει δηλώσει, «αν έχεις πάρει μία απόφαση, πρέπει να την εφαρμόσεις». Αυτό έκανε και στις περιπτώσεις των προπονητών και, μάλιστα, σε δημοσιεύματα στην Γερμανία έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που ναι μεν φαίνεται ντροπαλός, αλλά είναι, παράλληλα, και σκληρός και δε φοβάται να... σπάσει αυγά. 

Σε τετ α τετ με δημοσιογράφους, που είχαν «ανακρίνει» τον νέο τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, τον Σεπτέμβριο του 2017, λίγο πριν από μία μονομαχία μεταξύ της Βόλφσμπουργκ και της Βέρντερ Βρέμης, η κουβέντα πήγε στις πολλές αλλαγές προσώπων στην άκρη του πάγκου. Οι απαντήσεις του φανερώνουν και την φιλοσοφία του πάνω σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την συνεργασία του με τους τεχνικούς στους συλλόγους που εργάζεται.

- Γιατί δεν συνεχίσατε με τον Άντριες Τζόνκερ και τον αλλάξατε με τον Μάρτιν Σκμιντ;

«Η ομάδα δεν είχε την ανάπτυξη που φανταζόμασταν. Έτσι, ήταν καθήκον μας να αντιδράσουμε σε αυτό. Ήταν μια αυστηρή απόφαση. Για εμάς ήταν σημαντικό ότι δεν υπήρξε κενό στη θέση».

- Δεν είναι επικίνδυνο να αλλάζετε προπονητές κατά την διάρκεια της σεζόν;

«Ο χρόνος κρύβει περισσότερες ευκαιρίες παρά κινδύνους. Φυσικά υπάρχει πιθανότητα να χάσουμε κάποιο παιχνίδι. Εάν, όμως, έχεις πάρει μία απόφαση, πρέπει να την εφαρμόσεις. Αυτό υποστηρίζω ως αθλητικός διευθυντής. Το να παίζεις τακτική σε τέτοια ζητήματα είναι λάθος».

- Από την Βόλφσμπουργκ πέρασαν, πλέον, τέσσερις προπονητές σε δώδεκα μήνες. Είναι μία ένδειξη χάους;

«Δεν νομίζω ότι είναι. Τέσσερις προπονητές σε δώδεκα μήνες ακούγεται βάναυσο. Όλοι, όμως, εδώ εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε την ηρεμία. Νομίζω ότι η απόφασή μας είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

- Έχετε υποστεί προσωπικό πλήγμα από την αλλαγή γιατί ο Τζόνκερ ήταν προσωπική σας επιλογή;

«Δεν ανησυχώ για αυτό».

- Γιατί επιλέξατε τον Μάρτιν Σκμιντ;

«Έχει ένα σαφές σχέδιο για το πώς θέλει να παίξει. Και έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ που μπορεί να διαμορφώσει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.