Όλα τα σενάρια της πρόκρισης

Γιώργος Μάντζιος09 Δεκεμβρίου 2020

Πέφτει απόψε η αυλαία των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα μεσάνυχτα θα έχουμε την πλήρη εικόνα των 16 ομάδων που θα συνεχίσουν στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης. Άλλα παιχνίδια απόψε έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον και άλλα όχι, ενώ παίζεται και η 3η θέση που οδηγεί στα νοκ άουτ παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκκαι πιο συγκεκριμένα στην φάση των «32». Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι στόχους έχει η κάθε μία από τις ομάδες που αγωνίζεται απόψε.

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΜΙΛΟ στο Μπάγερν – Λοκομοτίβ Μόσχας, η γερμανική ομάδα είναι βαθμολογικά αδιάφορη, έχοντας εξασφαλίσει πρόκριση και πρωτιά. Η Λοκομοτίβ Μόσχας χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Σάλτσμπουργκ για να «κλέψει» την 3η θέση γιατί υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τους Αυστριακούς. Το μεγάλο παιχνίδι πάντως είναι αυτό ανάμεσα σε Σάλτσμπουργκ και Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους γηπεδούχους να προκρίνονται στην επόμενη φάση μόνο με νίκη και τους φιλοξενούμενους να αρκούνται και στον βαθμό της ισοπαλίας.

ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΜΙΛΟ τα πάντα είναι ανοιχτά. Η Γκλάντμπαχ προκρίνεται αν δεν χάσει στη Μαδρίτη ή αν η Ίντερ φέρει ισοπαλία με την Σαχτάρ. Αν κερδίσει βγαίνει και πρώτη, ενώ στην χειρότερη των περιπτώσεων βγαίνει 3η και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίνεται αν κερδίσει την Γκλάντμπαχ ή και με ισοπαλία, αν η Ίντερ κερδίζει την Σαχτάρ. Η «βασίλισσα» βγαίνει πρώτη στον όμιλο αν κερδίσει και την ίδια ώρα δεν κερδίζει η Σαχτάρ. Βγαίνει όμως και 4η αν χάσει και την ίδια ώρα χάσει και η Σαχτάρ.

Η Σαχτάρ προκρίνεται αν κερδίσει στο Μιλάνο την Ίντερ, ή αν το δικό της παιχνίδι και αυτό της Ρεάλ με την Γκλάντμπαχ λήξουν ισόπαλα. Βγαίνει πρώτη στον όμιλο αν κερδίσει και την ίδια ώρα δεν κερδίζει η Γκλάντμπαχ, ενώ βγαίνει 4η αν χάσει και την ίδια ώρα η Ρεάλ δεν χάσει από την Γκλάντμπαχ.

Τέλος, η Ίντερ προκρίνεται αν κερδίσει και το άλλο παιχνίδι δεν έρθει ισόπαλο, ενώ μένει 4η σε περίπτωση ήττας.

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΜΙΛΟ τα πράγματα όσον αφορά την πρόκριση και την πρωτιά έχουν ξεκαθαρίσει, με την Σίτι να τερματίζει στην κορυφή του γκρουπ και την Πόρτο να παίρνει την 2η θέση. Παίζεται μόνο η 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, με Ολυμπιακό και Μαρσέιγ να είναι ισόβαθμοι, αλλά τους ερυθρόλευκους να έχουν υπέρ τους την ισοβαθμία, λόγω του εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν στη Μασσαλία. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι παίρνουν την 3η θέση με ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Γάλλους.

ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΜΙΛΟ το Μίντιλαντ – Λίβερπουλ είναι βαθμολογικά αδιάφορο, με την Λίβερπουλ να έχει εξασφαλίσει πρόκριση και πρωτιά και την Μίντιλαντ να έχει αποκλειστεί, μένοντας οριστικά στην 4η θέση. Ενδιαφέρον όμως έχει το παιχνίδι στο Άμστερνταμ ανάμεσα σε Άγιαξ και Αταλάντα για την 2η θέση. Η ολλανδική ομάδα χρειάζεται μόνο τη νίκη, ενώ η ιταλική βολεύεται και με την ισοπαλία.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

Μίντιλαντ - Λίβερπουλ (19.55)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασαξεχίρ (19.55)

Άγιαξ - Αταλάντα (19.55)

Ρεάλ Μανδρίτης - Γκλάντμπαχ (22.00) 

Ίντερ - Σαχτάρ Ντόνετσκ (22.00) 

Σάλτσμπουργκ - Ατλέτικο Μανδρίτης (22.00)

Μάντσεστερ Σίτι - Μαρσέιγ (22.00) 

Ολυμπιακός - Πόρτο (22.00) 

Μπάγερν Μονάχου - Λοκομοτίβ Μόσχας (22.00)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.