Ολα τα κακά της μοίρας του σε έναν αγώνα

Αρις Νικολάκης03 Φεβρουαρίου 2020

Κατ’ αρχήν να καταστήσουμε σαφές πως απορρίπτουμε κατηγορηματικά οποιαδήποτε αναφορά στην κακή ψυχολογική κατάσταση του ΠΑΟΚ. Ως συνόλου προπονητών και παικτών ΠΑΟΚ. Ναι, δε λέμε. Συνέβησαν πράματα και θάματα την περασμένη εβδομάδα – συνωμότησε αισχρά το σύμπαν κατά του - αλλά…

Προπονητές και παίκτες είναι μεν, άνθρωποι. Πληρώνονται δε, ως επαγγελματίες. Ως εκ τούτου δεν χωρούν αναφορές περί κακής τους ψυχολογικής κατάστασης. Στο κάτω κάτω της γραφής όσοι εάν κι εφ’ όσον ένιωθαν σε τέτοια κατάσταση, να μην παρίσταντο στον αγώνα. Τόσο απλά!

Θα είναι πάντως, τεράστιο λάθος η ισοπέδωση προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ. Δεν θα βοηθήσει η βροχή απαγγελίας κατηγοριών σε βάρος τους για την επώδυνη (δεν είναι μόνον η απώλεια των τριών βαθμών, βλέπετε) ήττα. Η αγωνιστική περίοδος δεν τελείωσε. Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται. Το Κύπελλο έρχεται. Το οικοδόμημα ταράχθηκε συθέμελα με την ήττα. Και κυρίως, με την εικόνα του ΠΑΟΚ…

Κυρίαρχα υπεύθυνος ο Αμπέλ Φερέιρα! Η εμμονή του στην αλλαγή ρόλου του Γιόζιπ Μίσιτς στοίχησε αυτή τη φορά. Εκτέθηκε και με την εμμονή του στο ξεκίνημα και με την… κυβίστηση μετά το 2-0. Κατόπιν εορτής δηλαδή. Ειλικρινά, απορούσαμε καθώς ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε και στο Β΄ ημίχρονο, όπως εμφανίστηκε και στο Α΄ ημίχρονο. Κι αναρωτιόμασταν: Ή τα έχει χαμένα ο Πορτογάλος προπονητής ή του αρέσει η ομάδα του ή σκέφτεται, πώς να αντιδράσει.

Όπως και να το κάνουμε όμως, όλα τα κακά της μοίρας του πλήρωσε μαζεμένα ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος. Όσα δεν φέρνει ένα ολόκληρο Πρωτάθλημα, έφερε ένας αγώνας. Όλα μαζεμένα…

Χάθηκε η πρωτιά του με άσχημο τρόπο. Και μάλιστα, με επιεικώς απαράδεκτη για τους φίλους του «δικέφαλου» εικόνα. Με δυο λόγια; Δεν ήταν ΠΑΟΚ αυτός!

Πέραν των κυρίαρχων ευθυνών του Αμπέλ Φερέιρα καταγράφονται τεράστιες ευθύνες όλων, μα όλων των παικτών. Ορισμένοι με απόδοση «υπό το μηδέν» κι άλλοι με απόδοση «στο μηδέν». Αυτό είναι το κακό. Το χειρότερο είναι πως δεν ήταν η πρώτη φορά. Αυτή τη φορά απλά, αυτή απόδοση κόστισε στον ΠΑΟΚ.

Κι εδώ θυμόμαστε την αντίδραση του Γιώργου Λημνιού την περασμένη αγωνιστική στις αποδοκιμασίες των ΠΑΟΚτσήδων, στη Τούμπα. Φυσικά, δεν τις επιδοκιμάζουμε αλλά… Δικαιώθηκαν χθες. Δεν αρκεί, να νικάς. Πρέπει να παίζεις και μπάλα.

Χρειάζεται λοιπόν, προπονητές και παίκτες να σταθούν μπροστά στους καθρέφτες τους. Να αντιληφθούν πως πλέον, απειλούν με κλωτσιά την καρδάρα με το γάλα τους. Δικαιούνται προσωρινή περίοδο εκτός φόρμας. Όταν πάντως, η περίοδος καθίσταται σχεδόν… μόνιμη. Υπάρχει κίνδυνος! Έχει γίνει αντιληπτός στην Τούμπα; Έχουν γνώση οι φύλακες; Τι λέτε;

ΥΓ : Πως λένε στα πορτογαλικά: «Η σιωπή είναι χρυσός»; Να το πουν στον Αμπέλ Φερέιρα. Είπε πολλά, πάρα πολλά (σε κάποια διαφωνούμε, σε άλλα συμφωνούμε) ο προπονητής του ΠΑΟΚ αλλά… Ευθύνες – για πολλοστή φορά - δεν ανέλαβε. Λέτε κι όλα ήταν καλώς καμωμένα (κι) εκ μέρους του. Δεν μπορεί ο… ιός της απώλειας κλασσικών ευκαιριών, να δικαιολογεί αδικαιολόγητες αποδόσεις!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.