Όλα τα φώτα στη Μαδρίτη - Οι μεγάλες μάχες του παρελθόντος

Δημήτρης Καλαϊτζής09 Απριλίου 2024

Ο πρόωρος τελικός Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι ξεχωρίζει στα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Champions League και το metrosport.gr σας θυμίζει όλες τις μάχες του παρελθόντος. 

Η πρώτη συνάντηση καταγράφηκε τη σεζόν 2012-13 για τη φάση των ομίλων της    κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πρώτο παιχνίδι στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο να επικρατεί 3-2, ενώ στο δεύτερο ματς στην Αγγλία οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Το επόμενο ραντεβού ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια καταγράφηκε τη σεζόν 2015-16 για τα ημιτελικά. Πρώτο παιχνίδι στο Μάντσεστερ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, ενώ στη Μαδρίτη η ''Βασίλισσα'' επικράτησε 1-0 των πολιτών και πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. 

Η τρίτη συνάντηση έγινε την περίοδο 2019-20 για τη φάση των ''16''. Στην πρώτη αναμέτρηση η Σίτι έφυγε με σπουδαίο διπλό από τη Μαδρίτη χάρη στα τέρματα των Ντε Μπρόινε και Ζεσούς. Στον επαναληπτικό οι πολίτες νίκησαν και πάλι τη Βασίλισσα και με συνολικό σκορ 4-2 πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά. 

Τέταρτη συνάντηση σημειώθηκε στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τη σεζόν 2021-22. Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα του Γκουαρδιόλα επικράτησε 4-3 σε ένα επικό παιχνίδι, ενώ στον επαναληπτικό έσπασαν...καρδιές. 


Η Σίτι προηγήθηκε με τον Μαχρέζ στο 73΄, όμως ο Ροντρίγκο ήταν ο ήρωας της Ρεάλ, καθώς με δύο γκολ στο φινάλε έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί μίλησε η κλάση του Μπενζεμά και οι ''μερένχες'' πήραν το μεγάλο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League. 

Πέμπτη και τελευταία μάχη των δύο ομάδων δόθηκε την περσινή σεζόν και πάλι στους τέσσερις. Στο πρώτο παιχνίδι η Σίτι κατάφερε να φύγει με το 1-1 στην Ισπανία έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Έντερσον που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί! 

Στη ρεβάνς του ''Ετιχαντ'' οι πρωταθλητές Αγγλίας με μία μοναδική παράσταση διέλυσαν με 4-0 την κάτοχο 14 Champions League και προκρίθηκαν πανάξια στον τελικό του Champions League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.