Ολα είναι υπέρ του, θα είναι έκπληξη αν ο ΠΑΟΚ δεν προκριθεί σε βάρος της ΑΕΚ

Δημήτρης Κανελλάκης09 Φεβρουαρίου 2022

Τεράστια είναι η ευκαιρία που έχει ο ΠΑΟΚ να... πετάξει απόψε εκτός κυπέλλου την ΑΕΚ και να περάσει στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, διατηρώντας τις πιθανότητές του να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Λέω ότι πρόκειται για «τεράστια ευκαιρία» επειδή η ΑΕΚ διανύει τόσο μέτρια -για να μην πω κακή- αγωνιστική περίοδο και έχει τόσα προβλήματα με απουσίες παικτών της, που... καλύτερα δεν γινόταν για τον ΠΑΟΚ.

Όπως... καλύτερα δεν γινόταν για τον ΠΑΟΚ και από πλευράς σκορ. Μπορεί να μην νίκησε στην Τούμπα, αλλά το 0-0 του πρώτου αγώνα είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο την δική του προσπάθεια, την δική του στόχευση διευκολύνει.

Τα πράγματα είναι απλά: ο ΠΑΟΚ καλείται απόψε να αποδείξει ότι όντως είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις αρχές του 2022 και μετά. Καλείται να αποδείξει ότι σταθεροποιεί σιγά-σιγά ένα επίπεδο απόδοσης, περιορίζει εκείνες τις μεγάλες μεταπτώσεις που τον ταλαιπωρούσαν, φαίνεται να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, να δείχνει καλύτερα αντανακλαστικά όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά σε ένα παιχνίδι.

Η αποψινή ρεβάνς με την ΑΕΚ είναι ένα από τα ματς-κλειδιά για τον ΠΑΟΚ για το υπόλοιπο της σεζόν και την πορεία προς την επίτευξη των στόχων του.

Μπορεί η μάχη για το πρωτάθλημα να μην έχει τελειώσει, αλλά από το -9 οι ελπίδες δεν γίνεται να είναι πολλές. Συνεπώς, για τον ΠΑΟΚ το ζητούμενο είναι να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου και να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο Conference League.

Αν στραβώσουν σήμερα τα πράγματα, για τον ΠΑΟΚ θα είναι, σχεδόν, καταστροφή. Από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, μόλις, θα είναι έξω από το κύπελλο, έξω και από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, προσπαθώντας να διακριθεί σε κάποιο βαθμό στην ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία συμμετέχει.

Άρα, είναι τεράστια ευκαιρία, αφενός, είναι και μεγάλος ο κίνδυνος, αφετέρου, αν δεν μπορέσει ο ΠΑΟΚ να αξιοποιήσει όλα όσα προαναφέρθηκαν και είναι υπέρ του, προκειμένου να προκριθεί στους «4» του κυπέλλου, κάτι το οποίο, θεωρητικά, μοιάζει να είναι το πιθανότερο, και μάλιστα σε πολύ μεγάλο ποσοστό, σενάριο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.