Όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του Ελ Καντουρί

Metrosport Team06 Απριλίου 2020

Την δική του αγωνία ζει και δικαιολογημένα ο Μαροκινός άσος του ΠΑΟΚ. Παραμένει εγκλωβισμένος στη Θεσσαλονίκη την ίδια στιγμή που η οικογένειά του (η γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους) βρίσκεται στην δεινοπαθούσα από τον φονικό ιό Ιταλία και η επικοινωνία μαζί τους γίνεται μέσω των social media.

Ο Ελ Καντουρί έχει σε ισχύ συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ έως το καλοκαίρι του 2021. Η Metrosport καταγράφει τα δεδομένα για το μέλλον του και μεταφέρει τις δηλώσεις που έκανε σε Ιταλικό μέσο, κυρίως για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο ίδιος, η οικογένειά του και εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Ελ Καντουρί έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 με τον Δικέφαλο. Οι ετήσιες απολαβές του αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Η προοπτική να παραμείνει για ένα ακόμη χρόνο στην Τούμπα θα εξαρτηθεί από αρκετούς παράγοντες. 

Εφόσον διατηρηθεί εμπράκτως το ενδιαφέρον από Ιταλικές ομάδες, επιστρέψουμε στην κανονικότητα και το ποδόσφαιρο επανέλθει και πάλι στην ζωή μας, είναι πολύ πιθανό ο Ελ Καντουρί να μετακομίσει. 

πό την Τούμπα σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Με επικρατέστερη χώρα την Ιταλία. Μέχρι και στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο υπήρξε ενδιαφέρον από Ιταλικές ομάδες. Δεν προχώρησε όμως για διάφορους λόγους.

Τι θέλει ο ΠΑΟΚ

Στον Δικέφαλο εκτιμούν την ποιότητα του Μαροκινού, αναγνωρίζουν όμως πως εξαιτίας του υψηλού συμβολαίου που έχει σε ισχύ, μπορεί να γίνει μία διαπραγμάτευση για το μέλλον. Τονίζουν, στελέχη του ΠΑΟΚ πως εφόσον έρθει μία έξυπνη πρόταση από την Ιταλία, τότε είναι διατεθειμένοι να την συζητήσουν.

 Προοπτική για να ανανεωθεί το συμβόλαιό του από τώρα, δεν υπάρχει. Από την στιγμή δε, που η σύμβαση ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο. Ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να πει όχι σε μία ενδεχόμενη πώληση του Ελ Καντουρί καθώς θα τον βοηθήσει να απαλλαγεί από ένα υψηλό συμβόλαιο, ειδικά σε μία περίοδο όπου θέλει να μειώσει αισθητά το μπάτζετ για την νέα σεζόν.

Η ουσία είναι πως όλα τα δεδομένα είναι ανοιχτά για το μέλλον του έμπειρου μέσου. Ο οποίος, συνείσφερε στην ομάδα που κατέκτησε τίτλους τα τελευταία χρόνια, αυτή είναι η αλήθεια, θα μπορούσε να προσφέρει βεβαίως περισσότερα, αλλά οι συχνοί τραυματισμοί του, αποτέλεσαν το αρνητικό στοιχείο της προσπάθειας που έκανε, από την πρώτη ημέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ.

 «Ελπίζω ο εφιάλτης  να τελειώσει σύντομα»

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί σε δηλώσεις του σε Ιταλικό μέσο ενημέρωσης μίλησε και για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει: «Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου είναι στην Ιταλία, στην Μπρέσια πιο συγκεκριμένα. Επέστρεψαν εκεί 10 μέρες πριν ξεσπάσει ο ιός και τελικά παρέμειναν εκεί. 

Είναι δύσκολη η κατάσταση, ανησυχώ πολύ και ελπίζω κάθε μέρα ότι όλα θα πάνε καλά και θα επιλυθούν τα προβλήματα. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι παρόμοια όσον αφορά τους περιορισμούς στην κυκλοφορία. Σχεδόν αμέσως έκλεισαν τα πάντα, δεν θέλουν να το διακινδυνεύσουν. Δεν έχουμε κάνει προπόνηση για τρεις εβδομάδες».

• Πότε περιμένεις να αρχίσει ξανά η αγωνιστική δράση και οι προπονήσεις;

• «Αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα αρχίσουμε προπονήσεις στις 13 Απριλίου, αλλά δεν νομίζω πως θα συμβεί αυτό. Το πρωτάθλημα έχει διακοπεί μέχρι τις 24 Απριλίου, όπως μας ενημέρωσε ο ΠΑΟΚ. Αισθανόμαστε ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε ξανά στα τέλη Μαΐου, αλλά αυτή την στιγμή όλα είναι μπλοκαρισμένα.

Η Ιταλία είναι μια σημαντική χώρα για μένα, είναι μέρος που έχω στην καρδιά μου και μου λείπει που δεν είμαι εκεί. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που πιστεύει πολύ στον Θεό, η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη πόλη, οι άνθρωποι είναι φανταστικοί, αλλά η Ιταλία είναι… Ιταλία. Μου λείπουν τα πάντα, εκτός από το ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ κοντά με την Ιταλία, είναι η τρίτη χώρα μου. Τα παιδιά μου μιλάνε ιταλικά, η γυναίκα μου είναι από εκεί. Ελπίζω ότι αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα».

• Πως αντιμετωπίζεις το ενδεχόμενο να γίνει περικοπή στους μισθούς σας ελέω κορωνοϊού;

«Είναι λογικό και σωστό οι σύλλογοι να θέλουν να προστατευτούν, όταν το ποδόσφαιρο σταματάει και υπάρχουν ελάχιστα έσοδα. Είναι δύσκολο για τις ομάδες που ακόμα και όταν είμαστε τραυματίες, μας πληρώνουν κανονικά. Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά, φαντάζομαι, τις επόμενες μέρες. Πάντως η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.