Οκολιτς: «Μείνετε σπίτι, απολαύστε την οικογένειά σας»

Metrosport Team16 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βολεϊμπολίστας της Μιλάνο και πρώην του ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Οκολιτς, και μίλησε για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Μιλάνο λόγω κορωνοϊού, τις συμβουλές που έδωσε σε πρώην συμπαίκτες του στον Δικέφαλο με τους οποίους και συνομίλησε ενώ περιέγραψε και την κατάσταση που επικρατεί στην Σερβία, όπου μένει η οικογένειά του.

Αναλυτικά:

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση αλλά δεν πρέπει να πανικοβληθούμε. Μην ξεχνάμε πως το Μιλάνο είναι η εστία του κινδύνου, οι νεκροί είναι περισσότεροι από 1000, καθόμαστε στο σπίτι και δεν έχουμε άλλη επιλογή, πριν 8 μέρες έγινε ένας αγώνας στην Εσθονία και δύο διαιτητές προσβλήθηκαν από τον ιό, υπάρχει φόβος, το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει αλλά σημασία έχει η υγεία μας. Πολλοί έχουν φύγει για τα σπίτια τους αλλά δεν ξέρουν αν έχουν τα συμπτώματα και μπορεί να τα κολλήσουν στα μέλη των οικογενειών τους» είπε αρχικά.

Για το τι συμβούλεψε στους πρώην συμπαίκτες του από τον ΠΑΟΚ: «Το πιο σημαντικό που τους είπα είναι πως πρέπει να κάτσουν στο σπίτι, να πηγαίνουν μόνο στο σούπερ μάρκετ και στο φαρμακείο για τα βασικά και να μην βρίσκονται σε πολύ κόσμο. Δεν ξέρουν αν έχεις τον ιό, δεν έχει σημασία αν είσαι δυνατός οργανισμός. Τους είπα να μείνουν στο σπίτι και να απολαύσουν τις στιγμές, να ακολουθήσουν τους κανόνες υγιεινής».

Για την κατάσταση στην Σερβία και αν ανησυχεί για την οικογένειά του που βρίσκεται εκεί: «Είναι δύσκολα, χθες ο πρόεδρος της Σερβίας επέβαλλε δύσκολα μέτρα. Αν πάω στην Σερβία θα είσαι σε καραντίνα 28 μέρες επειδή ήμουν στην Ιταλία. Εδώ δεν μπορεί να λειτουργήσει τι αγαπάς, αλλά να είσαι υπεύθυνος. Δεν ξέρω αν έχω τον ιό αλλά αν μπορώ να τον μεταδώσω. Οπότε μένω σπίτι και προστατεύω και την οικογένειά μου».

Για το αν θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη: «Εχω αφήσει μια αποστολή στη μέση, πήραμε το Κύπελλο αλλά δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Μου λείπει η ζωή στην Θεσσαλονίκη, οι φίλοι του ΠΑΟΚ μου ξύπνησαν κάτι που δεν ήξερα ότι υπάρχει. Ακόμη και τώρα με τον κορωνοϊό και αν χρειαζόταν να κάτσω για 14 μέρες στο νοσοκομείο, θα επέστρεφα στον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.