Οικονομόπουλος: Ολοκληρωμένος ο Κοτάρσκι, δίνει ηρεμία στον ΠΑΟΚ

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2022

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων σχολίασε την απόδοση του Κοτάρσκι, αλλά μίλησε και για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό (2/10, 21:30, Live στο Metrosport.gr).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αρχικά μίλησε για τα παιχνίδια του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ: «Τα καλύτερά μου παιχνίδια τα έχω κάνει με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Έδωσα πάρα πολλές μάχες με τον Κούδα, Ασλανίδη, Τερζανίδη και με όλα τα παιδιά. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν ο Κούδας, αλλά και τα άλλα τα παιδιά δεν υστερούσαν. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ δύσκολη ομάδα τότε, είχε πολλά παιδιά στην Εθνική ομάδα».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Ο Γιοβάνοβιτς είναι εξαιρετικός προπονητής και είναι πολύ καλός άνθρωπος, καλός ψυχολόγος και κάνει πολύ καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό και πιστεύω πως στο μέλλον η ομάδα θα διακριθεί περισσότερο».

Για τον ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ έχει πάει καλά μέχρι στιγμής. Ο Λουτσέσκου έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ».

Για τον Κοτάρσκι και η διαφορά με τον Πασχαλάκη: «Ο Κοτάρσκι ήταν μια πολύ καλή επιλογή, γιατί είναι σταθερός, μπλοκάρει τη μπάλα, έχει καλές τοποθετήσεις. Σε αυτό που υστερούσε ο ΠΑΟΚ ήταν ότι δεν είχε ένα τερματοφύλακα να ελέγχει όλη την περιοχή, γιατί ο Κοτάρσκι ελέγχει όλη την περιοχή. Επίσης, είναι καλός και στο ψηλό παιχνίδι, έχει καλή λαβή. Κάτι τέτοιο δεν το είχε με τον Πασχαλάκη, οποίος ήταν ή του ύψους ή του βάθους, ήταν απρόβλεπτος. Ο Κοτάρσκι είναι πιο ολοκληρωμένος τερματοφύλακας από τον Πασχαλάκη. Ο Πασχαλάκης έχει άλλα προσόντα, έχει αλτικότητα, έχει αθλητικότητα, αλλά δεν έπιανε ποτέ μπάλα, όλο απόκρουση έκανε. Πρέπει να δίνεις ανάσες στην ομάδα, μια φάση τελειώνει όταν μπλοκάρεις τη μπάλα. Η απομάκρυνση με τη γροθιά δείχνει ανασφάλεια, γιατί δεν έχεις εμπιστοσύνη στα χέρια σου. Ο Κοτάρσκι δίνει ηρεμία στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Εγώ του αναγνωρίζω ότι μπορεί να παίξει σε όλη την περιοχή του, δεν κάθεται μόνο στη γραμμή του τέρματός του».

Για τον Κουέστα: «Κάνει καλή χρονιά φέτος ο τερματοφύλακας του Άρη».

Για την ενδεχόμενη μεταγραφή του Πασχαλάκη στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ καλό τερματοφύλακα και με μέλλον και αναφέρομαι στον Τσολάκη, είναι πολύ καλός και έπρεπε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Είναι από τα καινούρια ταλέντα».

Για το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό: «Δύσκολο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα. Ο Λουτσέσκου είναι δεύτερη χρονιά στην ομάδα, ξέρει την ομάδα. Ξέρει όταν μπει μέσα στο γήπεδο τι θα κάνει. Το παιχνίδι το κερδίζουν πάντα οι παίκτες της μεσαίας γραμμής και πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει καλά στην Τούμπα».

Για το πρωτάθλημα: «Βλέπουμε καλό ποδόσφαιρο φέτος, έτσι έχουν δείξει μέχρι στιγμής. Δεν υπάρχει φαβορί και οι 5 ομάδες είναι διεκδικητές για το πρωτάθλημα. Επίσης, ότι η ΑΕΚ μπαίνει στο νέο γήπεδο δίνει άλλη οντότητα στην ομάδα». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.