Οι τρεις επιθυμίες του Ραζβάν για την εγχώρια εκκίνηση!

Metrosport Team16 Αυγούστου 2022

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης – Κ.Πετρωτός

Από σήμερα το πρωί ο ΠΑΟΚ μπήκε στην αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος και την πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό και μετά το φιλικό παιχνίδι με τον Βόλο, είναι συγκεκριμένα τα «θέλω» του Ραζβάν Λουτσέσκου από την ομάδα που θα παρουσιάσει το Σάββατο στην Τούμπα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είδε την ομάδα του να δείχνει κάποια σημάδια βελτίωσης ανά διαστήματα κόντρα στον θεσσαλικό σύλλογο και θέλει και αυτά να διατηρήσει και να παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση. Τα «θέλω» του 53χρονου τεχνικού στην παρούσα φάση είναι πολύ συγκεκριμένα και μπορούμε να τα απαριθμήσουμε σε τρία.

Το πρώτο είναι η ανασταλτική λειτουργία και ειδικά η συνεργασία του Ινγκασον με τον Κάργα που στα ματς με την Λέφσκι παρουσίασε προβλήματα. Κυρίως στο κομμάτι του να ανέβει ψηλά η αμυντική γραμμή και να έχει τις σωστές επιστροφές και χωρίς μεγάλα κενά που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοι. Αυτό το στυλ παιχνιδιού ο Κάργας δεν το είχε μάθει στα Γιάννινα, ωστόσο, στον ΠΑΟΚ θα το συναντά συνεχώς, γι’ αυτό και η χημεία του με τον Ίνγκασον (όπως και του πιτσιρικά Κουλιεράκη αν χρειαστεί να τον αντικαταστήσει) είναι το βασικό ζητούμενο. Δούλεψαν πολύ ο Ισλανδός με τον Κιλκισιώτη αυτό το διάστημα και ο Λουτσέσκου περιμένει να δει τα αποτελέσματα.

Ο δεύτερος βασικός τομέας που θέλει να δει βελτίωση ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι η παραγωγή και η ολοκλήρωση φάσεων και φυσικά η αποτελεσματικότητα στα γκολ. Κόντρα στον Βόλο, υπήρξαν συνδυασμοί, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε κινούμενος με ταχύτητα σε ορισμένα σημεία και είδε παίκτες που του έλειπαν, όπως ο Μπίσε, ο Ολιβέιρα και ο Ελ Καντουρί, αλλά και νέα πρόσωπα όπως ο Μπράντον να δίνουν θετικό στίγμα. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν πρέπει να μείνει εδώ και ο Λουτσέσκου περιμένει περισσότερα.

Ειδικά για το ματς με τον Παναιτωλικό, ο Λουτσλέσκου και το τιμ του έχουν κάνει focus και σε ένα συγκεκριμένο πόστο. Στον ρόλο του αριστερού μπακ που, απόντων των Βιεϊρίνια λόγω τιμωρίας και ο Ράφα Σοάρες λόγω τραυματισμού, θα επωμιστεί ο Μάριος Τσαούσης. Ο νεαρός άσος έχει πλέον κάποιες εμπειρίες, δεν είναι ο πιτσιρικάς με μηδενικές παραστάσεις και ο Λουτσέσκου θέλει να δει μία συνέχεια στο θετικό στίγμα που δίνει στην ομάδα τους τελευταίους μήνες. Μιλά πολύ μαζί του, του δίνει ψυχολογική ώθηση και φυσικά και από τους συνεργάτες του υπάρχει η κατάλληλη καθοδήγηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.