Οι τίτλοι, αυτή την σεζόν, δεν θα είναι αυτοσκοπός για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης15 Οκτωβρίου 2020

Δεν θα σταθώ σε όσα είπε ο Ρέμπε για τον Βιεϊρίνια,τον Μαουρίσιο, τον Μάτος, τον Μπίσεσβαρ, για τις πωλήσεις παικτών του ΠΑΟΚ.

Οχι γιατί τα θεωρώ ασήμαντα. Σημαντικά είναι. Ωστόσο, πιστεύω ότι το μείζον για τον ΠΑΟΚ είναι η επόμενη μέρα του. Το τι θα γίνει από δω και πέρα.

Ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ήταν, νομίζω, πολύ ξεκάθαρος σε αυτό το σκέλος. Δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες.

Εμμέσως πλην σαφώς έστειλε το μήνυμα ότι, τουλάχιστον, για την τρέχουσα σεζόν, θα πρέπει όλοι να ξεχάσουν τον ΠΑΟΚ της προηγούμενης, ή των σεζόν δύο και τρία χρόνια πριν.

Θα πρέπει όλοι να βάλουν στο μυαλό τους ότι ο φετινός ΠΑΟΚ δεν θα είναι η ομάδα με τους έμπειρους παίκτες, τις ισχυρές προσωπικότητες, ποδοσφαιριστές που είχαν παραστάσεις και ήξεραν τι σημαίνει πρωταθλητισμός.

Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν θα έχει αυτοσκοπό τον πρωταθλητισμό. Φαντάζομαι ότι όλοι το ίδιο καταλαβαίνουμε όταν ακούμε τον Ρέμπε να λέει πως “το ρόστερ είναι πολύ νεανικό, μπορεί οι νεαροί ποδοσφαιριστές να μην είναι στο top επίπεδό τους, ωστόσο, πιστεύω ότι θα φτάσουν σ' αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι πάρα πολύ νωρίς να συζητήσουμε για το τι θα γίνει”

Είναι προφανές για ποιο πράγμα προϊδέασε τον κόσμο του ΠΑΟΚ: για μια ομάδα η οποία επενδύει στο μέλλον, που μέσα από το χτίσιμο θα προσπαθεί να μεγαλώσει, να γίνει ανταγωνιστική, να έχει και πάλι για αυτοσκοπό τον πρωταθλητισμό.

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστικοί και όχι μη ρεαλιστικοί σε αυτά που ζητάμε”, είπε ο Ρέμπε για να καταστήσει ακόμη πιο σαφές αυτό που περιέγραψε ως στόχο του ΠΑΟΚ γι' αυτή την σεζόν.

Αρέσει δεν αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα διαφορετική από αυτή που βίωσε ο κόσμος του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, που ήξερε ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα κι η ομάδα του δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Αυτό πηγαίνει, προς στιγμήν, στην άκρη. Η φιλοδοξία υπάρχει -αλίμονο αν δεν υπήρχε. Ομως, είναι άλλο πράγμα να λες ότι “φιλοδοξία μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο, να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια”, όπως είπε χθες ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ και άλλο “πάμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια”, όπως ήταν ο στόχος που έμπαινε τα τρία προηγούμενα καλοκαίρια.

Και μπαίνει, ασφαλώς, αλλιώς ο στόχος αυτό το καλοκαίρι, γιατί είναι διαφορετικές οι δυνατότητες του ρόστερ από τα προηγούμενα καλοκαίρια...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.