Οι τελικοί κερδίζονται με την ποιότητα και τις ψυχάρες

Γιώργος Καστάνης21 Μαΐου 2022

Διεκδικητής ενός ακόμη τροπαίου ο ΠΑΟΚ σε λίγη ώρα στο ΟΑΚΑ. Όπως συμβαίνει σε μόνιμη βάση από το 2017. Κάθε τελικός από τους προηγούμενους, ήταν και διαφορετικός. Σε όλους όμως, μέτρησαν δύο στοιχεία. Η ποιότητα που είχε ο Δικέφαλος ως ομάδα, σε σύγκριση με τον αντίπαλό του και η ψυχή που έβγαλαν οι παίκτες του για να κερδίσουν τις κούπες.

Στον περσινό τελικό με τον Ολυμπιακό, που ήταν ισορροπημένος ανάμεσα σε δύο ομάδες με την ίδια ποιότητα σε γενικές γραμμές, μέτρησε μία καταπληκτική ενέργεια του Αντρίγια και το σεντερφορίσιο γκολ του Κρμέντσικ. Συν την υπέροχη απόδοση του Πασχαλάκη.

Σήμερα ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ διψάει για την νίκη. Περισσότερο όμως δείχνει πως διψάει ο ΠΑΟΚ. Δεν έχει σημασία που κέρδισε τα προηγούμενα, θέλει και αυτό, το φετινό τρόπαιο.

Τα πράγματα είναι απλά. Οι παίκτες που θα επιλεγούν από τον Λουτσέσκου, εφόσον βγάλουν την ποιότητά τους μέσα στο γήπεδο και δείξουν ψυχικά αποθέματα, ανάλογα με αυτά που είχαν παρουσιάσει, σε άλλους κομβικούς αγώνες από την έναρξη της σεζόν, τότε ναι, ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει. Θα κατακτήσει το Κύπελλο ξανά.

Εάν σταθεί στο γεγονός ότι κέρδισε τρεις φορές την φετινή σεζόν τον Παναθηναϊκό και υποτιμήσει τους “πράσινους”, θα δώσει στον αντίπαλό του, το περιθώριο, για να τον αμφισβητήσει. Πιστεύω ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά περιμένω να δω τα αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο.

Τα ατού του ΠΑΟΚ είναι στην διάθεση του Λουτσέσκου, ο οποίος έχει επισημάνει και τους κινδύνους που μπορούν να προέλθουν από τον αντίπαλο. Οι ξεκούραστοι Αιτόρ, Παλάσιος, Βιγιαφάνες, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του Παναθηναϊκού και στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με μία διάταξη 4-2-3-1 ή 4-3-3. Εάν ο Γιοβάνοβιτς επιλέξει το 3-4-3 όπως στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ μπορεί από το πρώτο ημίχρονο να πάρει προβάδισμα ικανό για να του δώσει το Κύπελλο. Εάν επιλέξει τετράδα στην άμυνα, τότε θα δούμε ένα παιχνίδι υπομονής, με έντονα τα στοιχεία της τακτικής συμπεριφοράς.

Και εκεί θα πρέπει να “μιλήσουν” οι παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν ποιότητα, αλλά και οι...κομπίνες, από τις οποίες μπορεί να προκύψει το εύκολο γκολ.

Καλό και ασφαλές ταξίδι σε όλους τους εκδρομείς. Στήριξη στην ομάδα με έξυπνο τρόπο, διατηρώντας τις δυνάμεις τους, κατά την διάρκεια του αγώνα. Το πιο σημαντικό από όλα, είναι η ασφαλής μετάβαση και η ασφαλής επιστροφή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.