Οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ πήραν θέση για τον θάνατο του Τόσκο, επίθεση σε Μαρινάκη

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2020

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο οι ΣΦ ΠΑΟΚ αναφέρονται τόσο στον θάνατο του Τόσκο Μποτζατζίτσκι, όσο και στον επικοινωνιακό πόλεμο που δέχεται ο Δικέφαλος.

Αρχικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και όσα ακολούθησαν, επιβάλλεται να τοποθετηθούμε και εμείς για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας: Καταρχήν, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Τόσκο Μποτζατζίτσκι, τους οπαδούς της Μπότεφ και τον κόσμο του Άρη. Η απώλεια κάθε ανθρώπινης ζωής είναι ένα τραγικό περιστατικό που κανένας δεν θέλει να συμβεί ξανά. Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς και τα δυσάρεστα αποτελέσματά τους είναι ευθύνη των οπαδών που συμμετέχουν σε αυτές και εδώ δεν φταίει καμία πολιτεία, κανένας παράγοντας και κανένας δημοσιογράφος. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία κλιμάκωση της οπαδικής βίας που, κατά την άποψή μας, έχει τις ρίζες της στην απαγόρευση των μετακινήσεων στα εκτός έδρας ματς. Μία απαγόρευση που ισχύει εδώ και πάνω από 15 χρόνια και κατά τη διάρκειά της δεν είδαμε καμία πρόοδο.

Δεν υποστηρίζουμε ότι αν αύριο επιτρεπόταν ξανά οι μετακινήσεις στα εκτός έδρας ματς τότε η γηπεδική βία θα εξαφανιζόταν δια μαγείας. Απέχουμε πολύ από κάτι τέτοιο. Αυτό που λέμε είναι το εξής: Από εκεί που υπήρχε ο παραδοσιακός και σχετικά ελεγχόμενος χαβαλές, η ανταλλαγή συνθημάτων και κάποια αντικείμενα που εκτόξευε ο ένας στον άλλο, κάτι που γίνεται σε πολλές χώρες του κόσμου ακόμη και σήμερα, επομένως δεν χρειάζεται να ηθικολογούμε αλλά να κοιτάξουμε την πραγματικότητα όπως είναι, περάσαμε σε μία μορφή βίας που διαχέεται καθημερινά στην κοινωνία με επικίνδυνη μορφή. Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά σε μία παρανοϊκή κατάσταση. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ που έχει πάει οδικώς μέχρι τη Νορβηγία, την Πορτογαλία και τη Ρωσία για να δει την ομάδα του δεν μπορεί να πάει στο Καραΐσκάκη, ούτε καν στο Χαριλάου ακόμη και αν μένει δίπλα από το γήπεδο! Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς των άλλων ομάδων».

Διαβάστε την υπόλοιπη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα των ΣΦ ΠΑΟΚ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.