Περίοδος Μπούργος στον Άρη: Τίποτε δεν ήρθε ουρανοκατέβατα

Metrosport Team12 Μαρτίου 2022

«Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος, έχω πολύ μεγάλη όρεξη και μαζί με τους ποδοσφαιριστές μου θα κάνουμε τα πάντα να φέρουμε επιτυχίες στην ομάδα. Δεν μου αρέσουν τα λόγια, μας περιμένει πολλή δουλειά». Με τούτα τα λόγια, ο Χερνάν Μπούργος, συστήθηκε στον κόσμο του Αρη και, δύο τρεις εβδομάδες μετά, μετρά ήδη τρεις νίκες εντός γηπέδου και άλλους έξι βαθμούς... εκτός.

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν υποσχέθηκε θαύματα, δεν έκανε θαύματα και κανείς δεν του το ζήτησε. Τα αποτελέσματα όμως δεν ήρθαν... ουρανοκατέβατα. Κάτι έκανε και ο ίδιος, για να έρθει ο Αρης στα play off και να ξεκινά από θέση ισχύος, σε σχέση με την κατάσταση, που βρισκόταν στα μέσα Φεβρουαρίου. 

Το metrosport.gr αναλύει τα πεπραγμένα του Μπούργος...

Κέρδισε τους παίκτες με την επικοινωνία

Ο νέος προπονητής του Άρη δεν είναι... μάγος. Αρχικά στόχευσε, παράλληλα, φυσικά, με την δουλειά στις προπονήσεις στην επικοινωνία με τους παίκτες. Απέφυγε τις φωνές, συζητούσε αρκετά μαζί τους, ακόμη και προσωπικά, προσπαθώντας να διορθώσει τα πράγματα που ήθελε μέσω της κουβέντας. Κάτι που άλλαξε άρδην το κλίμα στα αποδυτήρια και έδωσε στους ποδοσφαιριστές ψυχολογική ώθηση.

Αυτονόητο είναι ότι βοήθησε πολύ το γεγονός ότι μιλάει την ίδια γλώσσα και έχει την ίδια κουλτούρα με τους πολλούς Λατίνους ποδοσφαιριστές που έχουν στο ρόστερ τους οι κίτρινοι. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, οπότε γνωρίζει πολύ καλά το πως να έχει... κοντά του τους παίκτες. 

Έριξε το βάρος στην επιθετική τακτική

Με το καλημέρα έριξε το βάρος στην επιθετική τακτική ώστε να λύσει το πρόβλημα του γκολ και δικαιώθηκε, καθώς στα τρία τελευταία ματς ο Άρης έχει σημειώσει επτά τέρματα, κόντρα σε Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις αγώνες με μηδέν ενεργητικό, απέναντι σε Βόλο, ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ. Αυτό έχει εξήγηση.

Ο Μπούργος δούλεψε πολύ με τους εξτρέμ και τους έδωσε ξεκάθαρες εντολές να μην κινούνται μόνο στην γραμμή και να είναι απομονωμένοι από τον φουνταριστό, τον Καμαρά, αλλά να συγκλίνουν και να συνεργάζονται με τον Εντιαγέ και τον Μαυριτανό φορ. 

Αυτό βοήθησε τον βασικό επιθετικό των «κιτρίνων» να είναι πιο κοντά στην περιοχή και έτσι να έχει την δυνατότητα να επιχειρεί περισσότερες προσπάθειες από τον φυσικό του χώρο. Επιπλέον, οι πλάγιοι έχουν γίνει πιο επικίνδυνοι για τον αντίπαλο και πιο ενεργοί στο παιχνίδι του Άρη, με αποτέλεσμα σε φάση επίθεσης, πλέον, η ομάδα του Μπούργος να είναι πιο απειλητική και, φυσικά, να σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία. 

Και αυτό αναμένεται να είναι ένα από τα μεγάλα ατού στα πλέι οφ που ξεκινούν για να φτάσει ο Άρης στην κατάληψη της 3ης θέσης που είναι και ο πρωταρχικός στόχος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.