Οι… προτεραιότητες του Άρη από τη λίστα της Ατλέτικο

Γιώργος Στράντζαλης06 Ιουνίου 2022

Ο πρώτος κύκλος επαφών του Αρη με την Ατλέτικο Μαδρίτης ολοκληρώθηκε και πλέον οι Κιτρινόμαυροι έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις… διαθέσιμες επιλογές ποδοσφαιριστές από τη μακρά λίστα ονομάτων που τους παραδόθηκε από τον αθλητικό διευθυντή της ισπανικής ομάδας. Σαντιάγο Αρίας, Μάρκος Πάουλο και ο Ροδρίγκο Ρικέλμε φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι οι βασικές προτεραιότητες για την ενίσχυση του ρόστερ μέσω Μαδρίτης.

Από την πρώτη στιγμή που κοινοποιήθηκε το ταξίδι του Θόδωρου Καρυπίδη στη Μαδρίτη και η συνάντηση με τους επιτελείς της Ατλέτικο σημειώσαμε ότι δεν θα θα έχει… εθιμοτυπικό χαρακτήρα και ότι οι δύο πλευρές θα μπουν στην ουσία της συζήτησης, εξετάζοντας τρόπους ευρύτερης συνεργασίας η οποία προφανώς θα έχει ως βασικό άξονα την παραχώρηση ποδοσφαιριστών.

Οι δύο πλευρές κατάθεσαν τα “θέλω” τους, ο Αρης τα ονόματα αυτών που θα ήθελε να αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού και η Ατλέτικο εκείνα που είναι προς συζήτηση για παραχώρηση. Έτσι, οι Κιτρινόμαυροι γνωρίζουν πλέον τι μπορούν να… πάρουν και πάνω στον “μπούσουλα” που τους δόθηκε θα προχωρήσουν την αξιολόγηση και θα ληφθούν οι αποφάσεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν τον πρώτο λόγο για όλες τις περιπτώσεις. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι εκείνος που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις και θα διαμορφώσει τη σχετική λίστα.

Οι περιπτώσεις που ξεχωρίζουν

Στον Αρη έχουν αξιολογήσει τις περισσότερες από τις επιλογές που έχουν στα χέρια τους και έχουν θέσει προτεραιότητες. Για παράδειγμα, το ενδιαφέρον για τον Σιαντιάγο Αρίας, το οποίο αποκάλυψε το Metropolis 95,5, είναι δεδομένο. Ο 30χρονος δεξιός οπισθοφύλακας θεωρείται ιδανική επιλογή για την ενίσχυση της συγκεκριμένης θέσης. 

Παίκτης με πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις, αδιαπραγμάτευτη αγωνιστική αξία για το επίπεδο της ελληνικής Super League και εκ των ηγετών της εθνικής Κολομβίας, εκτιμάται πως μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας. 

Ο Αρίας μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, δεν έχει καμία πιθανότητα ένταξης στο πλάνο του Σιμεόνε και προέρχεται από μια μέτρια σεζόν στη Γρανάδα, προφανώς επηρεασμένος ακόμα από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που είχε να διαχειριστεί πριν από περίπου δύο χρόνια. Στη συζήτηση που έκανε ο Αρης για τον Αρίας τέθηκε η προοπτική δανεισμού του, καθώς τα νούμερα του συμβολαίου του είναι απλησίαστα.

Επίσης, ψηλά στη λίστα βρίσκεται και το όνομα του Μάρκους Πάουλο. Πρόκειται για 21άχρονο αριστερό χαφ με καταγωγή από τη Βραζιλία ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός από την Ατλέτικο στη Φαμαλικάο. Η Ισπανική ομάδα “ποντάρει” στην εξέλιξη του συγκεκριμένου παίκτη και εκτιμάται ότι λόγω της παρουσίας του Χερμάν Μπούργος θα βρει στον Αρη τον αγωνιστικό χρόνο και θα έχει ενεργό ρόλο στο αγωνιστικό πλάνο.

Εντελώς διαφορετική είναι περίπτωση του Ροδρίγκο Ρικέλμε, ο οποίος επίσης συμπεριλαμβάνεται στις μεταγραφικές… προτεραιότητες του Αρη. Από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αλλά κι αυτή που εμπεριέχει το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. 

Προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στη Μιραντές (αγωνίστηκε δανεικός), θεωρείται από τους πλέον εξελίξιμους και ταλαντούχους παίκτες της Ατλέτικο, και το όνομά του βρίσκεται ήδη στα μπλοκάκια ομάδων της La Liga. Στον Αρη ωστόσο θα κάνουν την προσπάθειά τους προσδοκώντας ότι η παρουσία του Μπούργος αλλά και η συμμετοχή της ομάδας στο Conference League μπορεί να επηρεάσει θετικά την πλευρά του ποδοσφαιριστή και των Μαδριλένων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.