Οι πιέσεις του Παναθηναϊκού για την Ευρώπη και η θέση του Αρη

Γιώργος Στράντζαλης13 Φεβρουαρίου 2020

Το βλέμμα του και στην ΟΥΕΦΑ πρέπει να έχει στραμμένο ο Αρης και δη στις πιέσεις που ασκεί το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός για να υπάρξει αναστολή της ποινής (τριετούς διάρκειας) που του έχει επιβληθεί. 

Οι πράσινοι “πατάνε” στο γεγονός ότι έχει μειωθεί αισθητά το χρέος τους και έχουν προχωρήσει σε εξορθολογισμό της οικονομικής τους κατάστασης. Τι σημαίνει για τον Αρη (και τον 6ο που θα μπει στα πλέι οφ) το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να δικαιωθεί; Με απλά λόγια, ότι θα έχει από τη νέα σεζόν το δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Αυτό και μόνο αυξάνει το ενδιαφέρον στο μίνι Πρωτάθλημα της Super League, αλλά αυτομάτως και τον βαθμό δυσκολίας των ομάδων που θα διεκδικήσουν τις θέσεις για το Europa League. 

Για τον Αρη πιο συγκεκριμένα σημαίνει ότι θα πρέπει να κερδίσει τη θέση της Ευρώπης (3-5) στις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ, άρα όλα τα ματς μέχρι το τέλος, αλλά και η βαθμολογική διαφορά με την οποία θα μπει στα πλέι οφ, αποκτούν πολύ μεγάλη αξία. Βέβαια, οι πιθανότητες δικαίωσης δεν είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, ωστόσο στον Αρη είναι υποχρεώνει να… “προσέχουν, για να έχουν”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.