Οι «σταθμοί» της ζωής του Ζερβινιό -Ο λαμπερός ποδοσφαιρικός βίος και οι... εκατομμύρια fans

Metrosport Team13 Ιουλίου 2022

Ο Ζερβινιό ετοιμάζεται να προσγειωθεί στον πλανήτη Αρη και το metrosport.gr ξεδιπλώνει τον, έντονο και πλούσιο σε λάμψη, ποδοσφαιρικό βίο του Ιβοριανού ο οποίος ενέπνευσε γενιές και κέρδισε εκατομμύρια fan με το αστείρευτο ταλέντο του και τη φαντασία που βγάζει με την μπάλα στα πόδια.

1

Η ερωτική σχέση του με την μπάλα χρονολογείται από τότε που ήταν παιδί κι έπαιζε ξυπόλητος στα χωμάτινα γήπεδα της ακαδημίας ποδοσφαίρου στην πόλη Αμπιτζάν. «Στην Ακτή Ελεφαντοστού είναι δύσκολο να έχεις παπούτσια, οπότε τα ποδοσφαιρικά ήταν… πολυτέλεια. Στην ακαδημία μας έλεγαν ότι ‘θα παίξεις χωρίς παπούτσια για να μάθεις να ελέγχεις καλύτερα την μπάλα. Όταν θα αποκτήσετε παπούτσια, θα είναι πιο εύκολο για σας να κατακτήσετε Πρωταθλήματα τίτλους’», είπε μετά από χρόνια καθώς συναντούσε τους άλλοτε ξυπόλητους συμπαίκτες του στα ευρωπαϊκά «χαλιά» του έχοντας υπογράψει συμβόλαια εκατομμυρίων με αθλητικές εταιρίες.

2

Σχεδόν 46 εκατ. ευρώ επένδυσαν μόνο για την αγορά των δικαιωμάτων του το σύνολο των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε. Το όνειρό του ήταν να παίξει στην Αρσεναλ. Πραγματοποιήθηκε αλλά εξελίχθηκε σε εφιάλτη. «Η Άρσεναλ με σημάδεψε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Έζησα ένα όνειρο. «Ο Βενγκέρ δεν μ’ εμπιστεύτηκε ποτέ σε αντίθεση με τον Ρούντι Γκαρσία στη Ρόμα. Μισώ τον τρόπο που μου φέρθηκε ο Βενγκέρ», είπε. Δεν μίλησε ποτέ για το bullying που δέχθηκε από τρεις συμπαίκτες του καθώς οι Γουίλσιρ, Φρίμπονγκ και Τζένκινσον τον αποκαλούσαν «καθυστερίμενιο».

3

Κατά το transfermarkt απουσίασε συνολικά 591 ημέρες κατά την 18ετή επαγγελματική καριέρα του. Οι 460 ημέρες αφορούν τις δύο ρήξεις χιαστών που υπέστη το 2016 και πέρυσι. Κατά διαβολική σύμπτωση και οι δύο σοβαροί τραυματισμοί έγιναν στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Πέρυσι, χειρουργήθηκε στη Γαλλία για να ακολουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης σε φημισμένο κέντρο το οποίο εδρεύει στο Ντουμπάι. Δεν πρόλαβε όμως το τελείωμα της σεζόν με την Τραμπζονσπόρ. Ισως πάλι να μην ήθελε να ρισκάρει. Πάντως το συμβόλαιό του με την τουρκική ομάδα προέβλεπε 2.15 εκατ. ευρώ ετησίως και στον Αρη θα εισπράξει λιγότερα από 500.000 ευρώ.

4

Η εικόνα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας αλλά και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αφοπλιστικοί της σπουδαίας ικανότητάς του. Στην καριέρα του αγωνίστηκε σε 508 παιχνίδια με 133 γκολ και 86 ασίστ. Η Ιταλία (Ρόμα, Πάρμα) του ταίριαξαν περισσότερο. Είχε πάει και στην Κίνα καθώς η Χεμπέι ξόδεψε 18εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. «Στην Κίνα δεν πήγα για διακοπές αλλά για να τιμήσω το υψηλότατο συμβόλαιό μου. Τότε κάποιοι με θεώρησαν τελειωμένο αλλά πήραν την απάντησή τους. Όλες οι χώρες μου δίδαξαν πολλά, αλλά η δική μου καρδιά πάντα θα χτυπά για τη Αφρική», είχε πει.

5

Ενδεικτικό της τρομερής αυτοπεποίθησης που είχε, το 2014 είχε δηλώσει ότι… «θα κέρδιζα τον Μπολτ με την μπάλα στα πόδια μου. Χωρίς τη μπάλα, θα ήταν πιο γρήγορος». Είχαν προηγηθεί οι τρομερές εμφανίσεις του με τη Ρομα και δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ κατέρριπτε σε κάθε event του το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο δε Πεπ Γκουαρντιόλα είχε καταστρώσει ειδικό πλάνο – ως προπονητής της Μπάγερν Μονάχου – για να αντιμετωπίσει την ταχύτητα (με την μπάλα) του Ιβοριανού, γεγονός που κατέγραψε στο βιβλίο του εκθειάζοντας την ικανότητα του Ζερβινιό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.