«Οι παίκτες μου να παίξουν με τη νοοτροπία τελικού»

Γιώργος Ζαΐρης25 Νοεμβρίου 2020

Οι δηλώσεις του Ρότζερ Σμιντ για την κατάσταση της ομάδας του ενόψει του αυριανού αγώνα με τον ΠΑΟΚ :
«Δεν έχω όλους τους παίκτες πανέτοιμους για αυτό το ματς αφού υπάρχουν παίκτες που συνεχίζουν να έχουν προβλήματα. Σίγουρα θα απουσιάσουν οι Έρικ Γκουτιέρεζ, Μάρκο Φαν Χίνκελ, Μάξι Ρομέρο, Ράιαν Τόμας και ο Μάριο Γκέτσε. Ολοι γνωρίζουμε πως είναι ένας τελικός για εμάς που πρέπει να κερδίσουμε.

Περιμένω να δω τους παίκτες μου να παίζουν γνωρίζοντας ότι είναι τελικός. Είναι στα χέρια μας να πάρουμε την πρόκριση. Από τη στιγμή που αν κερδίσουμε προσπεράμε τον ΠΑΟΚ τότε εμείς ορίζουμε την τύχη μας. Ξέρω ότι στο δεύτερο μέρος στο ματς της Θεσσαλονίκης δεν ήμασταν καλοί αλλά θα διαφωνήσω με το ότι ήμασταν κακοί και με την Τβέντε. Μέχρι το πέναλτι όπου ο αντίπαλος ισοφάρισε δεν ήμασταν κακοί. Μην ξεχνάτε ότι χάσαμε πέναλτι και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και δεύτερο γκολ» και συνέχισε: «Μπορεί να έχουμε άλλον έναν γύρο στους ομίλουςαλλά γνωρίζουμε πως αν δεν κερδίσουμε τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Αλλά αν κερδίσουμε προσπερνάμε τονΠΑΟΚ. Πρώτα απ’ όλα για εμάς πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ξεκουραστήκαμε τη Δευτέρα, μιλήσαμε για το ματς με τους παίκτες και ετοιμάζουμε το πλάνο μας για αυτό το παιχνίδι. Τα ματς είναι συνεχόμενα και δεν υπάρχει πολυτέλεια για πολλές προπονήσεις επικεντρωμένες σε ένα ματς».

Αναφέρθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες: «Ναι είχαμε για παράδειγμα στο ματς με την Τβέντε. Αλλά το θέμα είναι να δημιουργείς ευκαιρίες. Σίγουρα πρέπει να έχουμε πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Εχουμε παίκτες που μπορούν να φέρουν ισορροπία στο παιχνίδι μας και να βοηθήσουν τους νεότερους. Ως ομάδα πρέπει να λειτουργούμε...»

Για το τί πρέπει να αλλάξει στο αυριανό ματς σε σχέση με τα προηγούμενα: «Ξέρω ότι οι παίκτες μου είναι δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα όπως και αυτό με την Τβέντε. Μίλησα πολύ με τους παίκτες μου για το πλάνο αλλά δεν μπορώ να σας τα πω στην συνέντευξη Τύπου. Πρέπει να κάνουμε ευκαιρίες και να έχουμε ισορροπία στο παιχνίδι μας. Εχουμε πολλά νέα παιδιά που έχουν θέληση και κίνητρο και πρέπει να πάρουν βοήθεια και από τους πιο έμπειρους. Οταν αρχίσει το ματς θα είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε τη νίκη. Κανένα ματς δεν είναι το ίδιο με το άλλο και ειδικά με αυτές τις συνθήκες λόγω της πανδημίας όπου τα πάντα αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.